SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Saniyede Bir Şiddet Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:25
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin, “Dünyada ise her 15 saniyede bir kadınlar eşleri tarafından şiddete uğruyor, dövülüyor” dedi. 

Malatya Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Malatya Şubesi’nin organizesi ile “Kadın Hakları insan Haklarıdır” konferansında konuşan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin, “Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Açık Toplum Vakfı desteği ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’nın ortaklığıyla “Kadın Hakları insan Haklarıdır” adlı bir proje başlatmış bulunuyoruz. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu ve toplumun bütün dinamiklerinin ortak çabasıyla çözülebileceğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda, şiddet, türleri, korunma yolları, çözüm konusunda her birimize düşen rolleri konuşacağımız bir toplantı düzenliyoruz” dedi.

Sezgin, “Morçatı’ya başvuran kadınların yüzde 88’i şiddet gördüğünü bildirmiş. Morçatı’ya başvuran insanlar zaten şiddete maruz kalan insanlar olduğu için bu rakam yüksektir. Başbakanlık Aile Araştırmaları Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda ise 100 evden 34’ünde fiziksel şiddet, 53’ünde sözlü şiddet var. Yüzde 10’unda cinsel şiddet var. Ayrıca medyada görüyorsunuz, işlenen cinayetler ve şiddet haberleri günden güne artıyor. Dünyada ise her 15 saniyede bir kadınlar eşleri tarafından şiddete uğruyor, dövülüyor. Kadına yönelik şiddetin yüzde 70’i, kadının tanıdıkları, eşleri, partnerleri ve sevgilileri olan insanlar tarafından şiddet gösteriliyor” dedi.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında Haklar ve Sorumlulukları konusunda da İstanbul Barosu Avukatlarından Berçem Akkoç Alemdarzade bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız