SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Temmuz Kahramanlarını Karikatür İle Anlatıyor

0
Güncellendi - 2016-11-03 11:07:51
15 Temmuz Kahramanlarını Karikatür İle Anlatıyor
A- A+ PAYLAŞ

Karikatürist Mehmet Düzenli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananları, halkın gösterdiği kahramanlıkları ve Malatya'da zırhlı personel taşıyıcısının (ZPT) vatandaş ve polis tarafından durdurulmasını karikatüre aktararak gelecek kuşaklara belge olarak bırakıyor.

Darbe girişimine karşı ülkenin dört bir yanında ortaya çıkan görüntülerin yanı sıra Malatya'da alt geçitte bir ZPT'nin vatandaş ve polislerce durdurulması, Erhaç Havalimanı'nda uçakların kalkışının engellenmesi için piste iş makineleri, itfaiye araçları ve otobüslerin çekilmesini çizen Düzenli, vatandaşların sevinç gösterilerini ve duygularını da karikatürlerine yansıtıyor.

Karikatürlerini sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan Düzenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları sanatçı bakış açısıyla yansıtmaya çalıştığını belirtti.

Malatya'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi halkın iradesini yok sayan darbecilerin, polis ve darbe karşıtı Malatyalılar sayesinde engellendiğini anımsatan Düzenli, eşi ile sokaklara inerek darbecilere tepki gösterdiğini, bu süreçte aklında kalan kareleri ve yaşananları karikatürlerine yansıttığını ifade etti.

Düzenli, "2. Ordu Komutanlığına giden ZPT'lerin kahraman Malatyalılar ve polis tarafından nasıl durduruldukları gibi olayları anlatan karikatürler çiziyorum. Malatya halkı büyük kahramanlık göstererek polisle ildeki darbe girişini engellemiştir. Ben de sanatçı olarak, bunu çizgilerime yansıtarak karikatür çizmek istedim." dedi.

Darbecilerin hain planları olduğunu, ülkeyi Suriye'ye çevirmek istediklerini kaydeden Düzenli, şöyle devam etti:

"15 Temmuz 'vatandaşım' diyen hiçbir insanın kabul edebileceği, destekleyeceği bir girişim değil. 15 Temmuz'da eğer o darbe girişimi başarılı olsaydı, belki ben karikatür bile çizemezdim, işime gidemezdim. Bu, birçok insan için geçerli olan bir şey. Esnaf dükkanını bile açamayacaktı belki. Şimdi sokaklarda insanlar birbirini öldürüyor olurdu. Suriye'de olduğu gibi evler, apartmanlar yıkık bir şekilde olurdu. Darbe girişiminden sonra haberleri takip ederken, o plan gerçekleştikten sonra Türkiye'de neler yapılmak istendiğini duyduk. Gerçekten Allah bizi korudu. Bu konuda sanatçı olarak şunu söylemek istiyorum, 15 Temmuz'un bastırılmasında Türk polisinin çok emeği var. Onlar olmasaydı, belki işimiz, yuvamız bile yoktu."

- "Gelecek nesiller için çiziyorum"

Düzenli, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini dile getirerek, gelecek bundan sonraki nesillere aktarmak için darbe girişiminde yaşanılanları karikatürlerine yansıttığını söyledi.

Mehmet Düzenli, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında ilde yaşananlar belge olsun diye çiziyorum. Demokrasi nöbetinde vilayetin önünde duran halkı anlatmaya çalıştım. Erhaç Havalimanı'ndaki uçakların kalkmasını önlemek için ilk müdahaleyi yapan Erhaç Havaalanı itfaiye ekibinin, uçakların kalkışını engellemek için araçlarıyla pisti kapatarak, darbe girişimini nasıl engellemeye çalıştıklarını anlatmak için çizdim." diye konuştu.

Türkiye'nin zenginliğinde gözü olanların, terör örgütü FETÖ ile yaptıkları iş birliğini yansıtan karikatürler çizdiğini bildiren Düzenli, şunları kaydetti:

"Karikatürlerimde FETÖ'ye karşı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek yumruk oluşunu anlatmaya çalıştım. Ellerinde ne kadar silah ve güç olursa olsun, halk bir araya geldiği zaman, halkın önünde hiçbir kuvvetin duramayacağını 15 Temmuz'da gördük. Tek yumruk olan Türk milletinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i kıskıvrak yakalamasını ve onun da dış güçlerin maşası olduğunu anlatmaya çalıştım."

AA

20161103_2_19917810_15654955_Web 20161103_2_19917810_15654958_Web

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız