SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Temmuz Şehitleri Salonu Olarak Değiştirildi

0
Güncellendi - 2016-07-29 01:37:56
15 Temmuz Şehitleri Salonu Olarak Değiştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Temmuz ayı Meclis toplantısını gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda meclis salonunun adı 15 Temmuz Şehitleri Salonu olarak değiştirildi. TSO Yönetim Kurulu ise Başbakanlığın şehitler için başlattığı yardım kampanyasına 20 bin TL bağışlama kararı aldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında odada yapıldı. Meclis toplantısı 15 Temmuz’da darbeciler tarafından öldürülen demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Meclis toplantısında daha sonra şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Gündem maddelerinin okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyetleri hakkında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 15 Temmuz gecesi millet iradesini hiçe sayan ve demokrasi adına utanç verici bir girişime şahit olduklarını belirtti. Erkoç, “Devletimize, milletimize, demokrasimize, egemenliğimize, toplumsal huzur ve barışımıza, ülkemizin istiklaline ve geleceğine kasteden alçakça saldırıyı nefretle lanetliyoruz” ifadelerini kullandı. Halkın Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ)’ye gereken cevabı canını hiçe sayarak ve gözünü kırpmadan verdiğini belirten Erkoç, Milletimizin iradesi ve devlet kurumlarımızın takdire şayan dayanışması, birliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden FETÖ mensuplarının ve destekçilerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. 15 Temmuz, ülke olarak demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz çok özel bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Demokrasinin temel niteliği olan halk insiyatifi ve sivilleşme bir kültür olarak varlığını toplumumuzda en güçlü şekilde hissettirmiştir” ifadelerine yer verdi. Güçlü Türkiye’nin ve güçlü ekonominin temelinin güçlü demokrasi ve güçlü demokrasi ile sivil insiyatifin varlığı olduğunu ifade eden Erkoç, “Milletimizin bu bilinci düşünce ve aksiyon planında zamanı geldiğinde ortaya koyacağına da tüm dünya şahit oldu. Türk milleti artık kendisine dayatılmak istenen her şeyi kabullenmeyeceğini ilan etmiş, iradesinin ve tercihinin ne pahasına olursa olsun arkasında duracağını göstermiştir. Paralel devlet yapılanması girişimiyle düzenlenen alçakça saldırıya karşı örnek bir duruş sergileyen kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. Gururla ifade etmek istiyorum ki; iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin, hükumetimizin, Başbakanımızın ve seçilmiş Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu hiç tereddüt etmeden açıklayan ilk oda olduk. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın iradesini sembolize eden meclisimize karşı bağlılığımızı ve milli irademizin hukukunu korumaya devam edeceğiz. Bir kez daha ifade ediyorum. Hiç kimsenin gücü yüce meclisimizi yıkmaya yetmeyecek. Milli irademizin çiğnenmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz. Türkiye, ne çektiyse darbeci zihniyetten çekmiştir. Her darbe dönemi sosyal hayatımızda kapanmayan yaralar, ekonomimizde ise telafisi yıllar süren tahribatlara sebep olmuştur” dedi.

Yaşanan olağanüstü duruma rağmen Türkiye’de ekonomik parametrelerin olağan seyrini korumasının, temelleri sağlam bir ekonominin ve güven veren güçlü bir ülkenin göstergesi olduğunu ifade eden Erkoç, dış politikada başlatılan normalleşme sürecinin de devam etmesini arzu ettiklerini belirtti. Türkiye’nin yerli ve yabancı yatırımcılar için bugün olduğu gibi yarın da cazibe merkezi olacak bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Erkoç, “Hangi art niyetle ülkemizin algısı ve istikrarı zedelenmeye çalışılırsa çalışılsın, buna karşın bugün yakalamış olduğumuz milli birlik erdemini geleceğe taşırsak, kazanan yine ülkemiz olacaktır” şeklinde konuştu.

Ortak aklın hakim olduğu bu süreçte yeni anayasanın biran önce meclisten geçmesi gerektiğini dile getiren Erkoç, “İçinde bulunduğu şartlara rağmen 26 çeyrektir büyüme başarısı gösteren Türkiye, son dönemde gerçekleştirdiği tarihi yatırımlarla örnek gösterilen bir ülkedir. Dünyanın krizlerle boğuştuğu bir dönemde ülkemiz hayal bile edemediğimiz projelere kavuşmuştur. Daha fazla çalışacağız, daha fazla yatırım yapacağız, daha fazla üreteceğiz ve ulusal kalkınma hedeflerimize liderlik etmeyi sürdüreceğiz. Güçlü bir ekonomi ve güçlü bir Türkiye için bugün daha fazla yatırım, daha fazla üretim ve daha fazla ticaret zamanıdır. Gelin bu ülkenin geleceğini karanlıklara sürüklemek isteyenlere karşı bu süreçten yine omuz omuza daha hızlı ve güçlü bir şekilde çıkalım. Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdıran, milli egemenliğimizin sembolü Meclisimizi bombalayan FETÖ terör örgütü mensuplarını bir kez daha lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi. Erkoç konuşmasının sonunda ise şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek “Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, siyasi parti genel başkanlarına, milli irademize sahip çıkan devlet büyüklerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile kahraman milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Erkoç’un konuşmasının ardından Meclis Divanına bazı meclis üyeleri tarafından Meclis salonunun adının ’15 Temmuz şehitleri meclis salonu’ isminin verilmesi önerildi. Öneri meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi de dün toplanarak Başbakanlık tarafından 15 Temmuz demokrasi şehitleri için başlatılan yardım kampanyasına oda olarak 20 bin TL bağışta bulunulmasını kararlaştırdı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 yıl önce)
    Öldürmüşsünüz kendinizi 20 bin çok fazla... Ayıp be koca ticaret odasına yakışmamış 20 bin lira. Koca Malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir hoca (7 yıl önce)
    20 bin mi gerçekten komik bir rakam... olayın sıcaklığına rağmen bu rakam dalga geçmektir
    0
    0
    Yanıtla