SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Temmuz Yeni Bir Milat Oldu"

0
Güncellendi - 2016-08-15 17:14:29
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  “AK Parti'nin bundan sonraki siyasetini ve politikalarını 15 Temmuz'dan sonra olarak da esasında değerlendirmek lazım.” dedi.

“15 TEMMUZ YENİ BİR MİLAT OLDU”

Tüfenkci, Malatya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, AKP'nin 15. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ve AKP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Erdemliler Hareketi’ olarak kurulduğunu aktararak, “AK Parti, geldiği nokta itibarıyla birçok kumpaslara, bir çok darbe girişimlerine, bir çok vesayet odaklarının müdahalelerine rağmen 15 yıldır dimdik ayakta. Milletiyle bütünleşerek, milletinin istikamet çizdiği çizgide, belirttiği çizgide yürümeye devam etti ve girdiği bütün seçimlerde Allah'a hamdolsun başarıyla çıktı. Liderini Cumhurbaşkanı yaptı. Bütün kongre değişimlerine rağmen şunu gösterdiki AK Parti’de mesele koltuk değil, mesele millete hizmet olduğunu gösterdi ve bütün genel başkan değişimleri sancısız ve acısız bir şekilde gerçekleşti. Dolayısıyla milletiyle bütünleşen AK Parti, Türkiye'yi yurt dışında yönetilen bir ülke konumundan yöneten bir ülke konumuna getirdi. Birçok baskıya maruz kalmasına rağmen,  Gezi eylemi, 28 Şubat, AK Parti'nin kapatılma davası, e-muhtıra gibi ve 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalan bir hükümetin, iktidarın mensubu bir partiydi. Ama millet kendine yapılan, iradesine yapılan bu darbe girişimini hep beraber önledi ve 15 Temmuz 15. yaşında yeni bir milat olarak tarihe geçti. AK Parti'nin bundan sonraki siyasetini ve politikalarını 15 Temmuz'dan sonra olarak da esasında değerlendirmek lazım. Burada AK Parti’nin 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerin partisiydi ve onları talepleri noktasında daha aktif siyaset izliyordu. 15 Temmuz'dan sonra bütün Türkiye'nin partisi olarak ve bütün Türkiye’de yaşayan herkesin AK Parti olarak  taleplerine koşan, mazlumların dertlerine koşan, daha kucaklayıcı ve uzlaşmacı parti olarak, toplumun her kesimiyle diyaloğunu sürdüren ama milletle gönül bağını koparmayan bir AK Parti olarak inşallah nice 15 yılları hep beraber görmüş olacağız." dedi.

“İNTİKAM DUYGUSU İLE HAREKET ETMİYORUZ”

Bakan Tüfenkci, , FETÖ'ye yönelik soruşturma ve çalışmalar hakkında ise şöyle konuştu:

“Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği üzere, 17-25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanımızın, meydanlara çıkıp, meydanlarda artık Fetullahcı terör örgütünün yüzünü herkese gösterdiğinde, ‘Burada yardımlarınızı kesin, paralarınızı bankalarından çekin, yardım kuruluşlarıyla irtibatınızı, derneklerle irtibatınızı kesin, çocuklarınızı okullarından alın' dedikten sonra hala bu yapı içerisinde faaliyet gösteren şirketler varsa o şirketlerin üzerine elbette ki gideceğiz. Bireysel olarak da şirket sahipleri cezalarını hukuk karşısında, adalet karşında hesap verecekler. Burada şunu ifade etmek istiyorum, biz asla intikam duygusuyla hareket etmiyoruz. Biz, hukuk, adalet çerçevesinde hareket ediyoruz ve şirketlerden çok şirket sahiplerinin cezalandırılması noktasında gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki o şirketler esasında bu ülkenin değerleri,  bu ülkenin milli varlıkları. Dolayısıyla bu şirketler noktasında suçun göbeğinde olanlar, FETÖ'ye para transferi yapan, kara parasını aklayanlar hariç diğer suça bulaşmamış normal ticaretini yapan şirketlerin rahat olması gerekir. Bankaların da bunu fırsat bilerek şu veya bu nedenle, ‘sahibi şöyleydi, böyleydi, bunlarla ticaret yaptı veya küçük hissedarıydı, FETÖ’ya mensup’ deyip  o şirketleri esasında karalamamalılar ve batırmamalılar. Varsa oradaki hissedar sahibi olanlar onlar cezasını çekip hisselerine de el konulmalıdır. Başbakanımızda bu minvalde açıklamalarını yaptı.  Dolayısıyla şirketler noktasında Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığımız, emniyetimiz bu terör örgütünün her kesiminde yuvalananların açığa çıkarılması ve millet önünde hesap verebilmesi için var gücüyle çalışıyorlar.”

 

“ÖTV’SİZ TİCARİ ARAÇ TBMM’DEN BAYRAMDAN ÖNCE YASALAŞACAK”

Torba yasadaki şoför esnafına ÖTV’siz araç verilmesi hususunun Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesi ile ilgili gelişme hakkındaki soruya ise Bakan Tüfenkci; "Komisyondan geçti, önümüzdeki hafta Meclis tatil olmadan önce bu düzenlemeler, Başbakan'ımızın verdiği müjdeler teker teker hayata geçecek. Özellikle şoför esnafın umutla beklediği ÖTV indirimi ve Bağ-Kur primlerinde de peşinde indirim sağlanması önümüzdeki hafta içerisinde Meclis'ten geçerek yasalaşacak." şeklinde cevap verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • M. Zeki Yüksel (7 yıl önce)
    Sayın bakanın bakanlığı bünyesinde bulunan İç Ticaret Genel Müdürlüğü'ne bimer aracılığıyla yapmış olduğum taleplerimden haberi var mı.? Neden bilgi verilmiyor.? Baştan savma yanlış bilgi istemiyorum. İstediğim bilgiler beni benimle doğrudan ilgili olup devlet sırrı değil . Devlette devamlılık esastır. Dört bakan değişti dürüst doğru bilgi verilmiyor mağduriyetim devam ediyor. Almayın mazlumun ahını. Gerçek Müslümanlar mağdur. Arz ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haknizam (7 yıl önce)
    Sayın Tüfenkci şimdiye kadarki politikalarınıza, partice ve size oy veren tüm vatandaşlarınızca hiç bir zaman toz kondurmuyordunuz. Ne oldu da 15 Temmuzdan sonra çark ettiniz. Sayın Cumhurbaşkanının dün yaptığı açıklamasından sonra, siz de böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz sanıyorum. 'Şimdiye kadar hatalıydık, bundan sonra dikkatli oluruz ' demeye getiriyorsunuz partice. Ama herkes tarafından çok iyi biliniyor ki bu günaha partinizin çoğu mensubu bulaşmış durumda. Onun için bundan sonraki süreçte hepinizin dürüst olmasında fayda var.
    0
    0
    Yanıtla