SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Temmuz'da Malatya 7 Şehit Verdi"

0
Güncellendi - 2017-03-22 22:12:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından Pütürge ve Doğanyol'da düzenlenen mitinglerde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “15 Temmuz’da Malatyalı 7 tane şehit verdi, bunun 4 tanesi Pütürgeli, biride 16 yaşındaki Engin Tilbaç kardeşimiz. Hani bugün birileri diyor ya 'gençler ne yapar? 18 yaşında milletvekili olur mu? 16 yaşındaki biz gençlerimizi şehit verdik şehit.” dedi.

Bakan Tüfenkci; Salı günkü Malatya programında ilk olarak Canlı Hayvan Pazarı’nda yetiştiriciler ile görüşürken, ardından Pütürge ve Doğanyol ilçelerini ziyaret ederek, burada referandum süreci ile ilgili miting ve toplantılara katıldı.

“MİLLETİMİZ 16 NİSAN'A ŞİMDİDEN HAZIR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Bakan Tüfenkci’ye Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat eşlik etti.

Bakan Tüfenkci daha sonra bir et işleme tesisini ziyaret etti. Bakan Tüfenkci; burada basın mensuplarına gündeme ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Milletimiz 16 Nisan'a şimdiden hazır. Kararı net, kararı evet. Anayasa referandumuna baktığımızda muhalefetin 'hayır' derken neye 'hayır' dediğini bilmediğini görüyoruz. Sadece yalanlar ve iftiralar üzerine, algı operasyonlarıyla 'hayır' denmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Oysa Türkiye'nin ve bölgenin gerçeği, dünyadaki gelişmeler, istikrarlı bir yönetim, güçlü bir yönetim istiyor, lider bir Türkiye'nin bölgesinde bulunması gerektiği, bütün bölge halklarının mazlumların umudu olan bir Türkiye'yi görmek istiyorlar. Bunun için de 16 Nisan'da 'evet' denmesi gerektiğini ifade ediyorlar ama muhalefet sadece ve sadece tek adamlıkla, diktatörlükle veya peygambere kadar dil uzatmalarla referandumda 'hayır' demeye çalışıyor. Oysa 'evet' denmesi için Türkiye'nin, halkın ve bölgenin gerçekleri ne için 'evet' denmesini çok açık ve net şekilde ifade ediyor." şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci¸Nevruz Bayramını da kutlayarak, "Huzur ve güvenlik içerisinde nevruzun aslına uygun bir şekilde kutlanması, bunun bir bayram olduğunun bilinci içerisinde insanlara acılar yaşatmaktan ziyade sevinçlere vesile olmasına fırsat vermek lazım." dedi.

"MALATYA 7 ŞEHİT VERDİ"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Pütürge İlçe Başkanlığı tarafından Pütürge ilçe meydanında düzenlenen 16 Nisan referandum mitingine katıldı. Bakan Tüfenkci ile birlikte mitinge Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ile partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bakan Tüenkci, “15 Temmuz’u biz unuttuk mu arkadaşlar? Unutmadık, unutmayacağız da. Malatyalı, Pütürgeli, Türkiye 15 Temmuz darbe girişimine bir kere ‘Hayır’ dedi, Kılıçdaroğlu. Bir kere ‘Hayır’ dedi, o da 15 Temmuz’da darbeye ‘Hayır’ dedi. Milli iradeye de 16 Nisan’da ne diyecek? ‘Evet’ diyecek. Dik duranlar, meydanları dolduranlar, tanklara, toplara, tüfeklere kendini siper edenler, 16 Nisan’da da bu vatana,bu millete Allah’ın izni ile sahip çıkacak. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da Malatyalı 7 tane şehit verdi, bunun 4 tanesi Pütürgeli, biride 16 yaşındaki Engin Tilbaç kardeşimiz. Hani bugün birileri diyor ya 'gençler ne yapar? 18 yaşında milletvekili olur mu? 16 yaşındaki biz gençlerimizi şehit verdik şehit. Bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için canını verenler, kanın verenler, ezanlar susmasın diye canını verenler 18 yaşında, 19 yaşında şehit oluyorlar da, 20 yaşında, 21 yaşında şehit oluyorlar da mecliste mi temsil edilemeyecekler. Bu millet kimin doğru, kimin yalan söylediğini hep göstermiş. Ne zaman sandık kurulsa ferasetini ortaya koymuş. 16 Nisan’da da İnşallah bu millet ferasetini ortaya koyacak.” dedi.

PÜTÜRGE’YE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Bakan Tüfenkci, Pütürge’ye mutlaka Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılması gerektiğini söyleyerek, bu konuda başlatılacak çalışmaya her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Tüfenkci; Şiro Çayı Islah Proöjesi’ni de takip ettiklerini kaydetti.

Tüfenkci; Pütürge’nin sorunlarına her zaman sahip çıktıklarını söyleyerek; Kubbe Dağı Tüneli projesinin önemli bir aşamaya geldiğini ve projenin takipçisi olduğunu bildirdi, Malatya-Pütürge Karayolu’nda kalan 18 kilometrelik bölümünde bitirileceğini ifade etti. Bakan Tüfenkci, Pütürge ilçesindeki bağcılık ve süt inekçiliği projelerinin desteklenmesi içinde başlatılan çalışmaları da destekleyeceklerini kaydetti.

Pütürgelilere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Hedef koyulduğu gibi inşallah sadece Malatya’da değil, Türkiye’de birinciliği hedefleyen bir Pütürge’ye de bu yakışır. Çok yoğun bir şekilde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz, her yere hizmeti nasıl götürebiliriz, imkanlarımızın çok daha ötesinde çalışıyoruz. AK Parti felsefesi ve AK Parti belediyeciliği anlayışıyla çalışarak, Pütürge’mizi her yönüyle geliştireceğiz. Bu sistem bol bol darbeler, bol bol ekonomik krizler yarattı. ” ifadelerini kaydetti. Çakır, Pütürge’nin alt ve üst yapılarına önemli yatırımlar yapıldığını da söyledi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı da şunları söyledi:

“Biz bu ülkede AK Parti hükümetleri döneminde yapmış olduğumuz hizmetlerle 11 seçimi hep birlikte geçirdik. Allah’a şükürler olsun her defasında hem Malatya hem de Türkiye AK Parti’yi Türkiye’de birinci yaptı. İnşallah bu defa da Pütürge Türkiye’de birinci olacak. Pütürge’nin bu coşkusu, bu görüntüsü inanın dosta güven veriyor, düşmana korku salıyor. 17 Nisan’da yeni bir Türkiye için hep birlikte kendi özgür irademizi sandığa yansıtacağız.”

Bakan Tüfenkci, beraberindeki heyet ile birlikte daha sonra Doğanyol ilçesine geçti. Doğanyol’a giderken Gökçe Mahallesinde durarak burada vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet eden Tüfenkci, vatandaşlardan gelen talep ve sorunları da dinledi.

“ÖZAL’IN, ERBAKAN’IN, TÜRKEŞ’İN VE DEMİREL’İN HAYALİ”

Doğanyol ilçesinde AKP İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer eve vatandaşlarla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hayır çıkarsa ülke batmaz ama hayır çıkarsa Türkiye bir fırsatı kaçırmış olur. Yarınlarımızın ipotek altına alınmasını istemiyorsak irademize sahip çıkarak 16 Nisan'da inşallah 'evet' diyeceğiz. 15 Temmuz'da nasıl meydanları doldurduysanız, tanklara, toplara göğüsünüzü siper ederek o gün darbeye 'hayır' dediyseniz 16 Nisan'da da inşallah istikrara ve milli iradeye 'evet' diyeceğiz. Almanya'sı, Hollanda'sı, Bulgaristan'ı dahil, bir de FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/C'si dahil bir takım siyasi partiler de onların peşine düşmüş hep beraber 'hayır' cephesi oluşturmuşlar. Ne için oluşturmuşlar? Milletin iradesi hakim olmasın diye oluşturmuşlar. Onlar biliyorlar ki Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçerse bir daha bu ülkede koalisyonlar olamayacak. ‘Bir daha sermayeyle, basınla, medyayla, şu, bu örgütle Türkiye'yi manipüle edemeyeceğiz’ diye korkuyorlar ama onlar ne kadar endişe ederlerse etsinler, onlar meydanlara çıkıp ne kadar yalan söylerlerse söylesinler Doğanyollu bu yalanlara kanmaz, Türkiye kanmaz, Malatya kanmaz. Hayır çıkarsa ülke batmaz ama hayır çıkarsa Türkiye bir fırsatı kaçırmış olur. Yarınlarımızın ipotek altına alınmasını istemiyorsak biz irademize sahip çıkarak 16 Nisan'da inşallah 'evet' diyeceğiz. Eğer bugün esnafımıza faizsiz krediler verebiliyorsak, enflasyonu tek hanelerde tutmanın mücadelesini verebiliyorsak, bu yakaladığımız tek başına iktidarların, siyasi istikrarın ve güvenin eseridir. Biz milletten aldığımız güvenle yolumuza devam ediyoruz. Milletin ortaya koyduğu istikrarla devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in ve Süleyman Demirel'in de başkanlık sistemini dile getirdiğini belirten Bakan Tüfenkci; “Biz şimdi onların da hayallerini gerçekleştiriyoruz. Bu esasında liderlerden çok Türkiye'nin hayali. Güçlü bir Türkiye için, güçlü bir yasama, güçlü bir meclis, güçlü bir yargı için inşallah hep beraber 16 Nisan'da evet diyeceğiz." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanyol’a Kültür Merkezi yapacaklarını, ilçe merkezine de meydan kazandıracaklarını ifade etti. Çakır, Doğanyolluların referandum da ‘Evet’ diyerek önemli bir destek vereceğine inandığını söyledi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’da, Doğanyol’da referandumda ‘Evet’ oyunun çıkacağını bildirdi.

Bakan Tüfenkci, esnaf ziyaretinde de bulunarak sorun ve talepleri dinledi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Feyzullah Köse’nin Göztepe Mahallesi'nde bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı katıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın editör nasıl editörsen 8saat yorum denetlenmezmi ?Helal olsun size
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın bakanım ,Başkanlık sistemi geçmişteki liderlerin hayaliydi kabul.Ama acaba mezarlarından kalkıp gelebilseler bu sisteme evet oyu kullanırlarmıydı?Kesinlikle hayır çünkü milletin iradesi çoğulcu demokrasi anlayışının dışında tek adama veriliyor parlemento konu mankeni oluyor,yürütme yasama,yargı tamamen başkanın emri altına giriyor.Milletin gözünün içine baka baka kandırmaya çalışıyorsunuz.Yapın siyasi partiler kanununda ve seçim yasalarında değişiklikler şahsım olarak koşa koşa gidip evet oyu kullanayım.Meydanlarda konuştuğunuz genelde icraatlarınız bırakın bu icraatları genel seçimlerde değerlendirelim başarılı bulursak defalarca partinize oy verdiğim gibi yine vereyim.Ama bu referandum oylaması amacınız ne? Belirttiğiniz üzere Tabiki koalisyonlar olmayacak çünkü bir daha başka partinin iktidara gelme şansı hemen hemen Yok gibi.Saddam ,Hüsnü Mübarek ,Hafız Esat,Beşar Esat defalarca seçim yaptılar hangi seçimi kaybettiler?Sayın EVET 'çiler sizlerde baş taacısınız güzel ülkemin güzel insanlarısınız.Bizler ülkemizi çok ama çok seviyoruz.Lütfen kararınızı kişilere maatuf değil güzel ülkemizin geleceği için bir daha gözden geçirin.Sanıyorum ki evet oyu vereceklerin belkide yüzde 70 'i sayın Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan için evet oyu kullanacaklar.Ama bu oylama Ülkemizin çoçuklarımızın geleceği ile ilgili önemli bir oylama.Yüce RABBİM Ülkemizin birliğini bütünlüğünü daim kılsın düşmanlarına fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Sayın müdürüm siz olmasanız sayın bakanı koruyamazlar mı? Ya kardeşim siyasilerin arkasında nedne hepiniz gidersiniz? kanalboyundaki olayları önlemek adına işiniz yapsanız keşke. En azından işinizi yapsanız bu olaylar olmayacak sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Güzide siyasetçilerimiz; topluca gidip de bir mahallede tümünüz boy göstermeyin, milletin karışık kafasını aydınlatmak için dağılın, araziye ayrı ayrı çıkarak EVET'i anlatın. Kafalardaki soru işaretlerini yok edin, Alevi kardeşlerimizi kucaklayın, kürt kardeşlerimizi uyarın, Evet denince devletin Tek adama teslim edilmeyeceğini anlatın, Rejimin tehlikede olmadığını bilakis halkın menfaatine halkın yanında halkın adamlarınca yönetileceğini duyurun. Devir birlik kardeşlik zamanı...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    hemsehrim sen biliyorsun herhalde referandumun maddelerini..simdi bakani milletvekilini bosver..sen buradan anlat bakalim, tek parti hukumeti + cumhurbaskani + hsyk + anayasa mahkemesi hep birden ayni partiden oldugu suan daki bir duzende ne yapilamiyor da baskanlik gelirse yapilacak? 1. Cumhurbaskanimiz cani istedigi zaman halk tarafindan secilmis basbakani hic itiraz olmadan degismedi mi? 2. Istedigi devlet kurumunu istedigi zaman denetimsiz olan varlik fonuna devretmedi mi? 3. Hsyk ya, yuksek ogretim kuruluna, univ. rektorlerini istedigi kisileri atamadi? 4. Medyanin %90 nini istedigi gibi kontrol etmiyor mu? 5. Tarafsiz cumhurbaskani sifatiyla secimlerde eskiden kanunen suan ise onursal baskani oldugu ak partiye oy toplamak icin miting yapmadi mi? 6. Bu memlette evet veya hayir diyen herkesten alinan vergilerle evet mitingleri duzenlemiyor mu? 7. Kurani eline alip, miting meydanlarinda din uzerinden siyaset yapmadi mi? 8. Istedigi kanunu istedigi zaman meclisten geciremedi mi? yani evet cikarsa yapilmadik birsey kaliyor o da buraya yazilmaz :)) Sunu unutmayalim, baskanlik yetkileri gizli fetocu birinin eline gecerse iste o zaman esas yandigimiz gundur.. ulkemi seviyorum bolunmesini, ozerklik verilmesini istemiyorum..referandumda HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla