SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Temmuz'da Sela Okumayan İmam Yargılanıyor

0
Güncellendi - 2017-10-27 04:34:54
15 Temmuz'da Sela Okumayan İmam Yargılanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında sela okumadığı belirlenen kırsal mahalle (köy) camisi imamının yargılanması na 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan ve darbe girişimi gecesi sela okumadığı öne sürülen cami imamının, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan sanık eski imam Mehmet Z.,  Battalgazi ilçesine bağlı bir kırsal mahallenin camiinde imamlık yaptığını belirterek, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Diyanet’in sela okunmasına ilişkin vermiş olduğu talimatın kendisine ulaşmadığını öne sürdü.

İmam Mehmet Z., görev yapmış olduğu mahallenin kırsalda olması nedeniyle, cep telefonunun bulunduğu lojmanda çekmediğini belirterek, bundan dolayı  Diyanet’in ‘sela’ talimatını alamadığını savundu.

Evinde yapılan aramada aynı zamanda FETÖ silahlı terör örgütü liderine ait 77 adet CD’de bulunduğu belirtilen eski imam Mehmet Z.,  “Gece karşı köydeki camiden verilen selayı duydum. Ancak bunun cenaze için verilen sela olduğunu sandım” dedi.

“Gece yarısı cenaze için sela veriliyor mu?” sorusuna ise sanık, “Zaman zaman gece de olsa cenaze için sela veriliyor”  cevabını verdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Alican (6 yıl önce)
    Demekki imamlarda gerektiğinde yalan söyleyebiliyormuş..Cenaze için okunmuşmuş..Hadi ordan be delikteki karınca bile haberdardı darbe olduğunu ve sela ile halkı karşı duruşa davet edildiğini..
    %100
    %0
    Yanıtla