SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Yaşındaki Şehidin Adı Gençlik Merkezi'ne

0
Güncellendi - 2016-10-08 00:32:34
15 Yaşındaki Şehidin Adı Gençlik Merkezi'ne
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerini yaşatmaya devam ediyor. Büyük Kahramanlardan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının konferans salonuna verilmesinden sonra henüz 15 yaşında Şehit olan hemşerimiz Engin Tilbaç’ın adı da bir eğitim merkezine verildi.

Büyükşehir Belediyesi, TOKİ bölgesinde mevcut bir sosyal tesisi Hazine’den devralarak eğitim merkezine dönüştürdü. Belediyece hizmete hazır hale getirilen yeni eğitim merkezine; hain FETÖ’cü cuntacılara karşı Ülkemiz için canını ortaya koyan ve bu uğurda Şehit olan 15 Temmuz’un Büyük Kahramanlarından hemşerimiz Engin Tilbaç’ın adı verildi.

Belediye'den bu konuda yapılan açıklamada, "Yüreği bir deniz kadar engin bir çocuktu o aslında... O, 15 Temmuz'un sessiz-sedasız kahramanlarından biriydi... İşte 15 Temmuz hain darbe girişiminin 15 yaşındaki gençliğinin baharındaki şehitlerinden Engin Tilbaç’ın anısı artık eğitim merkezinde yaşayacak."denildi.

ENGELLİ ANNE-BABASININ EN BÜYÜK UMUDUYDU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini İstanbul Sultangazi’de protesto ederken tankın altında kalarak şehit olan Engin Tilbaç, aslen Pütürgeliydi. 15 yaşını yeni bitirmiş Engin, 2’si de engelli olan anne-babasının en büyük umuduydu. 4 kardeşin en büyüğüydü. Kardeşlerinin başında İstanbul’da çalışmak için bulunuyorlardı. O kapkaranlık 15 Temmuz gecesinde tankın altında kalarak Şehit olduktan sonra kimliği DNA testiyle tespit edilebildi. Sultangazi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından memleketi Malatya Pütürge’de toprağa verildi.

Bülten

engintilbaç1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız