SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Yıldır Ülkeyi Yönetiyorsunuz, Elinizi Tutan mı Oldu?"

0
Güncellendi - 2017-04-02 22:05:15
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Doğanşehir’de ‘Hayır’ çalışması yaptı. Ağbaba, ‘2023 için evet’, ‘terör dursun diye evet’, ‘yargı bağımsızlığı için evet’ diyorlar. 15 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyorsunuz elinizi tutan mı oldu?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir İlçesi’nde Hayır çalışması yaptı. İlçeye bağlı Harapşehir,Kadılı,Küçüklü,Gövdeli,Bıçakçı,Kapıdere,Beğre,Elmalı ve Söğüt Mahallelerini ziyaret eden Ağbaba, referandumda neden Hayır dediklerini anlattı. Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Veli Ağbaba, getirilmek istenen sistemin Türkiye için sakıncalarını örnekleriyle aktardı.

TERÖR ARTTI, EKONOMİ BATTI

“Biz birileri Evet dediği için Hayır demiyoruz. Biz Hayır’ın Türkiye’nin hayrına olduğunu söylüyoruz.”diyen Ağbaba, “Referandumda Türkiye’nin yönetim şeklini oylayacağız. Pankart asıyorlar, ‘2023 için evet’, ‘terör dursun diye evet’, ‘yargı bağımsızlığı için evet’diye.  15 yıldır AK Parti tek başına  yönetiyor bu ülkeyi.Elinizi tutan mı oldu? Rektörü o atıyor, askeri o atıyor. İstediğini görevden alıyor. İstediğini filan bankanın önünden geçtiği için ihraç ediyor. El Bab’a girelim diyor giriyor, çıkalım diyor çıkıyor.AK Parti’nin elinde her türü yetki var. Ama terör durmamış artmış, yargı bağımsızlığı ortada yok,ekonomi en kötü seviyede, işsizlik almış başını gitmiş. Daha vatandaştan ne istiyorsunuz? Vatandaş size 15 yıldır destek verdi ama ortada bu desteğin karşılığı yok”dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BAKAN OLAMAYACAK.KİM BAKAN OLACAK BİLİNMİYOR

TBMM içinin boşaltılmasına, kolunun kanadının kırılmasına karşı çıktıklarını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”TBMM Milleti temsil ediyor.  Milletin yetkisinin artarak devam etmesini istiyoruz.Biz parlamenter demokrasinin güçlendirilmesinden yanayız. Bu değişiklikle TBMM’nin işlevi kalmıyor.Milletvekili Bakan olamıyor artık. Kim bakan olacak bilinmiyor.Şimdiki sistemde milletvekili seçerken aynı zamanda bakanı da seçiyorsunuz.Artık bu hakkınız elinizden alınıyor. Milletvekillerinin bakan üzerinde denetleme yetkisi kalmıyor. Meclisin ve milletvekillerinin işlevi kalmıyor. Bakana sesleniyorduk, Malatya’nın sorunlarını aktarıyorduk. Artık bakanlar meclise gelmeyeceği için bu hakkımız da elimizden alınacak.”ifadelerini kullandı.

BAŞKAN HATA YAPARSA TÜRKİYE BATAR

“CHP Milletvekili olarak değil, bu topraklarda ekmek yemiş bir kişi olarak sizlere sesleniyorum.Benim bir  sorumluluğum var,bu nedenle  sizlere gerçekleri anlatıyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ Bütçenin nereye harcanacağına milletvekilleri değil, başkan karar verecek. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle istediği gibi olağanüstü hal, sıkıyönetim ilan edebilecek. ‘Sağlık bakanlığını kapattım’ derse kim karşı çıkacak? Bakanları, başkan yardımcılarını, yargıyı, bürokratları o atıyor.Yargının tamamını bir kişi belirliyor. Savaşa girme yetkisi de başkana veriliyor. O kişi hata yaparsa Türkiye batar. Buna rağmen  tüm yetkileri elinden alınan meclisin 550 olan milletvekili sayısı 600 e çıkarılıyor.188 milyon lira millete ek yük geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu da başkan olsa karşı çıkarız. Tek adam tarafından yönetilen ülkelerde refah yok. Mutluluk yok. Huzur yok, barış yok, güven yok.”dedi.

SIVASIZ EVLERİN ÇOCUKLARI VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU

Veli Ağbaba “2,5 yıldır Türkiye fiili olarak başkanlıkla yönetiliyor. AK Partili arkadaşlara sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan hata yapmadı mı? 2012 de ‘Biz İmralı’yla görüşüyoruz, kan duracak’ dediler. Biz de ‘Bu  süreci mecliste tüm siyasi partilerle birlikte yönetin’dedik. Kabul etmediler. Gidip PKK’yla masaya oturdular. Apo’yla, Karayılan’la görüştüler. Barış geldi mi? Gelmedi. Onların yaptıkları hata, sıvasız, penceresiz evlerin çocuklarının vatan için şehit olmasıyla ödendi.Sadece bu örnek bile bir kişiye tüm yetkilerin verilmesinin Türkiye’yi nereye sürükleyeceğinin göstergesi. Biz bu sistemin Türkiye’nin felaketi olacağını söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız