SON DAKİKA
SON DEPREMLER

150 Aile Ziyaret Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:57
150 Aile Ziyaret Edildi
A- A+ PAYLAŞ
SODES projelerinden biri olan "Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Bütünleşme" Pojesi kapsamında, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) personeli ile İnönü Üniversitesi öğrencileri, dezavantajlı durumdaki aileleri ziyaret ettiler. 
 
150 AİLE ZİYARET EDİLDİ
 
Ziyaretler ile ilgili yapılan açıklamada, " İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinde okuyan, geleceğin sosyolog, Rehber-danışman ve eğitimcileri olan 172 öğrenci, TDP personeli ile birlikte 150 dezavantajlı aileyi ziyaret etmeye başladılar. Öğrencilerin projede yer alan ailelere dair sosyolojik profil oluşturulmasında, mevcut durum, riskler, sorun ve çözüm yollarına yönelik tespitlerde bulunulmasında, ailelerin her anlamda toplum geneline uyumunun sağlanmasında katkılarının olacağı değerlendiriliyor. Tamamı gönüllü olarak projede yer alan öğrenciler, yapılan bu çalışmalardan elde edecekleri tecrübelerin hem meslek hem kişisel hayatlarında, toplumda çok fazla göz önünde olmayan kesimleri tanıma yönüyle kendilerine önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorlar. 150 ailenin her birinin birkaç kez ziyaret edileceği proje, Ekim Ayı sonuna kadar TDP ekipleri ve İnönü Üniversite öğrencileri tarafından birlikte yürütülmeye devam edilecek. " ifadeleri kullanıldı.
 
TOPLUMSAL AYRIŞMAYA NEDEN OLUYOR
 
Yapılan araştırmalarda, toplumun geneline kıyasla olumsuz koşullarda yaşayan vatandaşlar yalnızlık, çaresizlik, dışlanmışlık gibi duygular taşıyabiliyor ve bu durum ise kendilerini toplumdan farklı görmelerine sebep olabiliyor. Toplumda eşitlik duygusunun ve toplumsal bütünlüğün sarsılmasında önemli rol oynayan olan bu algı zamanla toplumsal ayrışmaya, birlik-beraberlik duygusunun zedelenmesine ve dolayısıyla gündelik hayatta hissedilen huzur ve emniyet duygusunun kaybına neden olabiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız