SON DAKİKA
SON DEPREMLER

150 Eczane 11 Milyon Alacaklı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, eczacıların sıkıntılarını dile getirerek 2006 yılının son günlerine gelinmesine rağmen kurumlarda reçete alacaklarının biriktiğini ve bunların ne zaman ödeneceğini de bilmediklerini açıkladı.

Köse, "Kısacası önümüzdeki günler ilaç ve eczacılık açısından beraberinde büyük bir kaos ortamını getireceğini ön görüyoruz. Ödeme gecikmelerinin bu şekilde devam etmesi biz eczacıları bir kriz ortamına sürükleyecektir. Emekli Sandığı'nda 120 günü bulan Bağ-Kur'da 70 günü geçen SSK da ne olduğu belli olmayan ödeme gecikmeleri ve konuda bütçeye tabi kurumlardaki ödeme gecikmeleri de hala devam etmektedir. Bu belirsizlikler bizlere bir güvensizlik ortamı meydana getirmektedir" dedi.

Sadece yeşil kart için Türkiye genelinde alacak miktarının 350 milyon YTL'nin üzerinde olduğunu, Malatyalı eczacılar için bu rakamın yeşil kartta yaklaşık 3.5 milyon YTL civarında olduğunu söyleyen Köse, "Yeşil kartın dışında aynı şekilde bir Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ve kontrolde bütçeye tabi kurumları da düşünecek olursak Malatya eczacıları için bu rakam 10-11 milyon YTL'ye yakın bir rakam ifade etmektedir. 150 eczanemizin olduğunu da düşünürsek her eczanenin içerde ortalama 80 ila 100 bin YTL civarında günü geçmiş alacağı bulunmakta ki, bunu banka kredileri ile kompanse etmek durumunda kalıyoruz" diye konuştu.

Son günlerde basına yansıyan, tabletle ilaç satma dönemi yorumlarına da cevap veren Bülent Köse, "Böyle bir şey söz konusu değil. Sosyal Güvenlik Yasa tasarısı ile birlikte bazı ilaçlarda gün uygulamasına geçilmişti. Antibiyotiklerde, antiromatizmal ilaçlarda belli bir gün tedavi sistemine geçilmiştir. Bunun için bazı ilaçların tablet sayılarının azaltılması söz konusudur. Yoksa tabletle ilaç satışı diye bir şey söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız