SON DAKİKA
SON DEPREMLER

150 Milyonda Biri Malatya'da!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Fil hastalığına yakalanan bir kadının 8 aydan beri ulaşamadığı ilacı için Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiği açıklandı.

Malatya Sağlık İl Müdürlüğü, dünyada 150 milyon insanda bir görüldüğü tahmin edilen ve Türkiye'de çok nadir görülen Fil (Filariasis) hastalığına yakalanan 41 yaşındaki Semra Kolaç'ın 8 aydan beri ulaşamadığı ilacı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Hasan Tuncer imzası ile yapılan açıklamada, Fil hastası kadının kullanacağı ilacın Fransa tarafından Türkiye'ye ihraç edilmediği belirtilerek, "İlacın Fransa'dan temini için Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün Dışişleri Bakanlığı'na durumu yazı ile bildirmesi ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan yazışmalar neticesinde ilacın Türkiye'ye ithali yoluna gidilmiştir" denildi.

Bu arada Türkiye'de şu ana kadar Alanya, Elazığ, Çubuk, Samsun ve son olarak da Malatya'da Fil hastalığı görüldüğü kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız