SON DAKİKA
SON DEPREMLER

150 Yıl Cezaya Tepki

A- A+ PAYLAŞ

 

Adana İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay tarafından onanmasına tepki gösterdi.

İnönü Parkı'nda bir araya gelen kadın ve çocukların da yer aldığı grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle sloganlar attı. Adana İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mekteb-Der Başkanı İsa Emre, "Elazığ İhya-Der ile ilgili bu kararı veren mahkeme heyeti, delil durumuna dayanarak hüküm tesis etmemiş, ideolojik duruşuna göre kendi tahakkümünü tesis etmeye çalışmıştır" dedi.

"Komploların başarıya ulaşması mümkün değildir" diyen Emre, şunları kaydetti:

"Müslüman halkımız ile aramıza girmeyin, çekin ellerinizi aramızdan. İslami camiaya komplo ve tuzak kurmaktan, iftira, karalama ve yalanlarınızdan vazgeçin. Tüm provokasyonlarınıza rağmen aklıselimle hareket edeceğiz, doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz ve halkımıza hizmete devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bundan vazgeçiremeyecektir."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, İhya-Der yönetici ve üyelerinden oluşan 2'si kadın 19 kişiye toplam 150 yıl hapis cezası vermiş, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de cezayı onamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız