SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1500 Bilim Adamı Katılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın dünyanın en eski kentlerinden biri olduğunu belirtilip, şehirde engelli dostu kampanyası başlatılacağı bildirildi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya'nın geçmişinin çok eskilere dayandığını, Arslantepe kazılarında burasının en eski yerleşim birimlerinden olduğunun belirlendiğini ifade ederek, dünyanın en eski kenti olan Malatya'nın engelli dostu kent olması için çalışma, kampanya başlatacaklarını bildirdi. "Hangi kuruluşumuz engellilere hizmet veriyorsa, vermiyorsa bilinsin. Engellilerin rahatçı girip çıkabilecekleri, hizmet alabilecekleri yerler için engelli dostu strikır gibi çıkarma yazı asılacak. Engelli dostu kuruluşların takdir edilmesi, olmayanların ise engelli dostu hale gelecek şartları yerine getirmeleri için çalışma yapılması imkanlarını iyileştirilmeleri için özendirilmesi sağlanacaktır" diyen Vali Saran, bu konuda önümüzdeki günlerde daha geniş açıklama yapacaklarını vurguladı.

"ULUSLAR ARASI ARSLANTEPE SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK"
Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu ise, çalışmalarla ilgili bilgi verirken, şunları belirtti:

"1. Uluslar arası Malatya Film Festivali Altın Kayısı ödülü için çalışma başlatıldı. Şire pazarı için bir toplantı gerçekleştirildi. Temennimiz burası için uygun bir projesi yapılacak. 5 Konaklar Caddesi bir imaj caddesi için yeniden değerlendiriliyor. Battalgazi ilçemizde bir sokak düzenleme ve sağlıklaştırma çalışması devam ediyor. Kongre ve Kültür Merkezimiz yılsonuna kadar hizmete sunulacak. Arslantepe Ören yerinde açık hava müzesinde bilgi levhalarını yerleştirme işlemine Ağustos ayında başlanacak. Sonbaharda ziyarete açmayı planlıyoruz. 2011'de kazıların başlamasının 50.yılı dolayısıyla yaklaşık bin 500 bilim adamının katılmasını beklediğimiz kazı araştırma ve arkeometri Arslantepe Sempozyumu planlıyoruz.

Malatya kültür ve tabiat varlıkları envanteri çalışmalarımız sürüyor. İki ay içerisinde tamamlanacak.
Malatya'ya gelecek turist sayısının arttırma çabasındayız. Malatya'ya gelecek yerli ve yabancı turist sayısının Şanlıurfa gibi 400 bin, Mardin gibi 900 bin'e ulaşması çok yakın olduğunu belirtiyorum."

Kabahaasanoğlu, Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde de Arkeoloji bölümü açılmasını istediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız