SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''150'ye Yakın İdari Dava Var''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasını öngören kanun teklifi TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi.

Yasa teklifiyle ilgili komisyon görüşmeleri devam ederken CHP'li milletvekillerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanım alanında bulunan yerlerde kentsel dönüşüm için Milli Savuna Bakanlığından izin alınmasına ilişkin önergesi okundu. Önergede, “Türk Silahlı Kuvvetlerince Milli Savunma Bakanlığına tahsisli veya tahsissiz olarak kullanılan yerler ile 28/12/1960 tarihli ve 189 sayılı Kanun veya 18/12/1981 tarihli ve 2565 sayılı Kanun kapsamında kalan yerlerde, Milli Savunma Bakanlığının muvafakati alınmadan kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilemez ve uygulama yapılamaz” denildi.

Milli Savuna Bakanı Temsilcisi ve Hakim Yarbay Fikret Eres de, askeri kapsam içinde olan yerlerde cephanelik, havaalanı, askeri eğitim alanları bulunduğunu söyledi. Bu alanların ülkenin bekası için önemli olduğuna dikkat çeken Eres, “Belediyelerin bu noktada Milli Savunma Bakanlığıyla koordinasyonda bulunmasında kamu yararı ve zorunluluk vardır” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne'de, söz konusu alanlarla ilgili askeriye ile ihtilaf olup olmadığını sordu. Milli Savunma Bakanı İhtilaflı İşler Şube Müdürü Erkan Altun da, Malatya Havaalanı yanında TOKİ tarafından inşaat yapıldığını ve iptal davası açıldığını belirterek, “150'ye yakın idari dava var” diye konuştu.

CHP'nin önergesi oylama sonucunda AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Malatya'da, halen 2. Kara Havacılık Alayı'nın bulunduğu, etrafında da askeri lojmanların yeraldığı bölgedeki havaalanının "Mania Planı" nedeniyle, çevresindeki yapılaşma konusu tartışılıyor. Kent yerleşiminin büyük bir bölümünün "Mania Planı" kapsamına girmesi nedeniyle, başta müteahhitler olmak üzere çevrede inşaat yapmak isteyenler ve yüksek katlı inşaatları bulunanlar plana tepki gösteriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız