SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birliğe Beraberliğe İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2016-04-15 17:52:29
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüsnü Süslü, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Malatya’da iki gün çalışmalarımız olacak. Malatya’da vatandaşlarımızla görüşüp, sorunlarını dinleyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edip, önerilerini alacağız" dedi.

"SİYASETÇİLER OLARAK DİL KULLANIRKEN DİKKAT ETMELİYİZ"

Tarhan, siyasetçilerin kullandıkları dile dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Ülkemiz zor bir süreci yaşıyor. Hem ülke sıkıntılı bir süreçte terör olaylarıyla boğuşurken hem de ekonominin verdiği zorluklar içerisinde bu süreçte herkese büyük sorumluluk düşüyor. Siyasetçilere, sivil toplum örgütlerine, toplumumuza büyük sorumluluk düşüyor. Her gün bir şehidimiz oluyor, sivil vatandaşlarımızı kaybediyoruz. Onun için ülkemizde birliğe, beraberliğe ihtiyaç var. Bu süreçte bizlerde siyasetçiler olarak bir dil kullanırken dikkat etmemiz gereken bir süreç. O anlamda bizler TBMM’de son süreçte özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki esnaflarımızın, sanayicilerimizin, sanatkârlarımızın sorunlarını sürekli gündeme getiriyoruz. Gerçekten zor bir süreç yaşıyorlar. Çeklerini, ödeyemiyorlar, senetleri protesto oluyor, bankalara ödemelerini yapamıyorlar. Kredi anlamında protestoya düşüyorlar. Onun için bu süreç oldukça zor bir süreç. Eğer ülkede huzur, demokrasi olmazsa o ülkeye yatırımda gelmez. Ne kadar teşvik verişeniz verin, ne kadar desteklerseniz destekleyin, eğer siyasal anlamda güven vermezseniz o ülkeye yatırım gelmez. Onun için bu süreçte hepimize sorumluluk düşüyor. Ülkemizde barışı sağlamak için iyi bir dil kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda bizde bu süreçte iki gün Malatya’da çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sizlerin sorunlarını dinleyeceğiz. Sıkıntılarınızı ve önerilerinizi almaya çalışacağız."

ERKOÇ: "HERKES ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMELİ"

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydederek, "Tabi ki ülke sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki yaşanan olaylar milletin bölünmez bütünlüğüne vurulmak istenen bir darbe, bunun farkındayız. Bu anlamda siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında herkes üzerine düşen sorumluluğu ve görevi yerine getirmek konumundadır. Bizde her meclis toplantımızda, her platformda bunu vurgulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"ZAMAN, BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI"

Erkoç, konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, şunları söyledi: "Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Zaman, gönüllerimizi birbirimize açma zamanıdır. Düşünce farklılıklarımız olabilir. Dünyada 8 milyar insan var ve herkesin düşüncesi çok farklı. Evinizde ailenizde bile eşinizle, çocuğunuzla örtüşmeyen birçok düşünce yönleriniz var. Ama bu noktada düşüncelere saygılı olmak, düşünceleri içimize sindirmek zorundayız. Herkesi kabullenmek zorundayız. Bu ülkede de Laz’ıyla, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine vurulacak darbenin her birlikte karşısında durmamız lazım. Bu noktada da özellikle milletin temsilcileri olan siyasi partilerimize de ciddi görevler düşüyor. Özellikle siyaset dilinin çok nezaket ölçüleri içerisinde olması lazım. Buna herkesin azami dikkat göstermesi gerekiyor. Eğer nezaket üslubu ve birliktelik olursa, bu halka da rahatlıkla yansır. Özellikle bu ülkenin, iş dünyası olarak ifade etmek istiyorum çağdaş, demokratik bir anayasaya ihtiyacı var. Çağdaş ve demokratik bir anayasanın bir an önce meclis tarafından milletin arzu ettiği noktada bir anayasanın oluşması lazım. Burada siyasi partilerimizin tümüne iş düşüyor. İktidarıyla,  Ana muhalefetiyle ve diğer partileriyle. Ben inanıyorum ki bu ülkenin dışarıdaki düşmanları ve içerideki bazı dışla beraber hareket etmeye çalışan terör örgütleri emellerine ulaşamayacaktır. Ben buna kesinlikle yürekten inanıyorum."

TİCARET BORSASI'NDA..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Malatya Sorumlusu Tahsin Tarhan, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey’i ziyaret etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a MTB ziyaretinde, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Meclis Üyesi Hüsnü Süslü, parti il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Ziyarette ilk söz alan MTB Başkanı Gürsel Özbey, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Malatya denince kayısı akla geliyor, kayısı denince de Ticaret Borsası ön plana çıkıyor. Dolayısıyla kayısı Malatya için çok önemli, biz sizlerle de bu konuda istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bunun için size bazı projelerimizle ile ilgili dosyalar sunacağız. Bu konunun TBMM’de görüşülmesini istiyoruz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MTB Başkanı Gürsel Özbey’in ardından söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise kendisinin aynı zamanda TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda yer aldığını belirtti. Tarhan, “Yakında da komisyon çalışmalarını başlatacağız. Marka, patent ile ilgili yasa tasarısı gelecek. Bu yasa tasarısında vatandaşlarımızın lehine olan bütün maddeleri destekleyeceğiz. Kayısı da Malatya’da gerçekten bir marka, sadece Türkiye’de değil dünyada tartışılması gereken bir marka. Bana göre kayısı yeterince ihracattan payını almıyor. Türkiye’de tüketimi oldukça iyi ama ihracatına biraz daha ağırlık vermek lazım, diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Tarhan, “Bizim tek hedefimiz Türkiye’yi bu sıkıntılı süreçten çıkarmak. Türkiye’de, bugün herkes başkanlık sistemini tartışıyor ama şu anda Türkiye’nin en büyük sıkıntısı terör. Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması ve toplumsal barışa katkıda bulunması lazım. Huzur olmazsa ne ekonomi kalkınır ne de yatırımcı yatırım yapar, bunun için herkes daha barışçıl bir dil kullanmalı ve herkes kendi alanında konuşmalı, Türkiye’de bugün barış gelecekse bu TBMM’nin görevi olmalı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özbey, Tarhan’a içinde kayısı ile ilgili bazı projelerin yer aldığı bir dosya takdim etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

Pano01

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN, MTB'Yİ ZİYARET ETTİ (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız