SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Bisikletçi 180 Km Pedal Çevirdi

0
Güncellendi - 2016-04-19 21:07:57
200 Bisikletçi 180 Km Pedal Çevirdi
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Dağ ve Doğa Sporları Derneği (DOĞKAMP )tarafından yürütülen Sağlıklı Nesil Güçlü Toplum Projesi kapsamında, 200 bisikletçi 180 km pedal çevirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Sağlıklı Nesil Güçlü Toplum Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, İÜ-BİS ÜNOSAR, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü, MABİS, DOĞKAMP sporcuları katıldı. İnönü Üniversitesi önünde başlayan etkinlikte konuşma yapan İnan, Sağlıklı Nesil Güçlü Toplum Projesi kapsamında sporcularla pedal çevireceğini belirterek, özellikle gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Kurucusu Sait Erol, Sağlıklı Nesil Güçlü Toplum Projesi için pedal çevireceklerini aktardı. Erol, “Bugün pedallarımız Doğanşehir’e gidecek. Sporcularla Doğanşehir’e gideceğiz ve orada bir günlük kamp yapacağız” şeklinde konuştu.

Projeye fiilen katılarak destek veren İNOSAR Sivil Savunma Uzmanı Ercan Yetkiner ise İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi olarak, Doğu ve Güneydoğu’nun en kapsamlı ekiplerinden biri olduklarını söyledi. Ercan, “Biz koruma görevi üstleniyoruz. Bugün burada bisiklet sporunun sevdirilmesi ve sağlıklı yaşam için pedal çeviren gençlerimizin güvenliğini sağlayacağız. Doğanşehir kamp alanına gideceğiz, hem gidiş hem de dönüşte sporcuların emniyetinden biz sorumlu olacağız” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra etkinlik başladı. 7 saat süren zorlu parkuru tamamlayan sporcular, dinlendikten sonra sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı. Akşam kamp alanında konaklayan bisikletçiler, sabah kahvaltısını yaptıktan sonra tekrar Malatya’ya pedal çevirdi.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız