SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençler Tekvando Grubu Malatya'da Yapılıyor

0
Güncellendi - 2016-04-27 23:53:27
Gençler Tekvando Grubu Malatya'da Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Gençler Erkek-Bayan Tekvando Grup maçları başladı.

Malatya Grup Merkezi’ndeki karşılaşmalar öncesi Battalgazi Spor Salonu’nda açılış töreni yapıldı. Açılış törenine; Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Turtay, Federasyon Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Kuzucu, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, tekvando takımlarının antrenör ve sporcuları katıldı.

Açılış töreninde konuşan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, bu müsabakaların Türkiye’nin ve Türk tekvandosuna hizmet etmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Fındıklı, milli takıma seçilecek ve yükselecek birçok sporcunun bu tür yarışmalarda ortaya çıkacağını inandığını belirterek, gelecek Türk tekvandosunu uluslararası alanda bu sporcuları temsil edeceğini söyledi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ise Okullar Arası Gençler erkek-bayan tekvando grup yarışmalarının bir ayağının Malatya’da yapıldığını ifade etti.

Erçin, tekvandonun futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip branş olduğunu kaydederek, “Tekvando, Türk sporunun lokomotif branşları arasında yer almaktadır. Uluslararası arenada, olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında bu vatan evlatları, Türk Bayrağını gönder çektirip, İstiklal Marşımızı okutarak, Türkün şanlı tarihine her zaman zaferler kazandırdılar” dedi.

Erçin, sporcuların Kanada’da yapılacak olan dünya tekvando şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmek için yarışmalara katıldıklarını belirterek, bu sporcular içerisinde yeni Servet Tazegül ve Nur Tatar’ların çıkacağını ve olimpiyatlarda Türk Bayrağını göndere çektireceklerini ifade etti.

Malatya Grubu’ndaki maçlarda 21 ilden 376 sporcu mücadele edecek.  Grup müsabakalarına katılan iller şöyle:

Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van.

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

a6

a7

a8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyasporlu (7 yıl önce)
    bizi kayseride türkiye şampiyonasında temsil eden karakavaksporunda haberlerinin yer almasını istiyoruz sitenizde
    0
    0
    Yanıtla