SON DAKİKA
SON DEPREMLER

155 SMS Malatya'da da Devrede

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:04
155 SMS Malatya'da da Devrede
A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilme imkanı getirildiği bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Emniyet Teşkilatı, yurt çapında vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlemektedir. Bu yeniliklerden bir tanesi de vatandaşın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesidir.

Yirmi birinci yüzyıla girdiğimiz şu dönemde, engelli olsun olmasın her insanın güvenlik hizmeti alma ve suçla karşılaştığında ihbarda bulunma hakkı ve yasal zorunluluğu vardır. Güvenlik hizmetlerinde fırsat ve imkân eşitliğinin sağlanması, demokratik toplumların en temel unsurlarından birisidir.

155 SMS servisinin hayata geçirilmesiyle ilgili en fazla talep engelli vatandaşlarımızdan gelmektedir. Türkiye’de kayıtlı; işitme engelli 156 bin 573, dil ve konuşma engeli olan 37 bin 494 ve diğer engelli vatandaşlarımızla beraber toplamda 1 milyon 559 bin 222 engelli vatandaşımız bulunmakta olup 155 SMS servisinin faaliyete geçmesiyle bu hizmeti rahatlıkla kullanabileceklerdir.

Acil durum, ihbar veya şikayetleri cep telefonundan SMS göndermek suretiyle iletilebilmesi için, Emniyet Genel Müdürlüğü ile işletmeci operatörler arasında alt yapı hazırlık ve uygunluk çalışmaları tamamlanmıştır.

Bu bağlamda vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle cep telefonundan acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla 155 SMS servisi, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren ücretsiz olarak kullanıma açılmıştır” denildi.

Açıklamada, 155 SMS ihbar servisinden en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi:

“Cep Telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesajı ileteceklerdir.

İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.

SMS’ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Çağrı Merkezine iletilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız