SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Sizinleyiz"

0
Güncellendi - 2016-05-07 20:16:41
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malatya’da yapılan toplu açılış törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Önemli siyasi kararların alındığı bir dönemde sizleri Malatya’dan ağırlamaktan onur duyuyoruz. Ülkemizin yeni bir yükselme dönemine girdiği bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın geldiği ilk şehrin Malatya olması Malatya’ya bir işarettir diyoruz. İnşallah Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi oylamasının startını da Malatya’da vermeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip eder” diye konuştu.

ÇAKIR'IN SESİ KISILDI..

Bakanlar Tüfenkci ve Binali Yıldırım'dan önce Vali ve Büyükşehir Belediye başkanı kürsüye çıktı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı yaptığı konuşmasında yapılan açılacak tesis ve hizmetlerin tutarı hakkında kısa bir bilgi vererek, hayırlı olmasını diledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında hizmete girecek olan belediyenin 7 büyük Tesis ve Proje hakkında bilgi verdi. Konuşmasında esnasında sesi kısılan Başkan Çakır, sesi tonunu ayarlayabilmek için su içip, konuşmasına kısa aralar verdi. Tekrar konuşmasına başlayan Başkan Çakır, belediye tarafından Spor ve Yaşam merkezi, Nikah Sarayı, Kernek Külliyesi, Sanat Sokağı, Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı, Hürriyet Parkı, Turgut Özal Tabiat Parkı, Trambüs projesini anlatmak istedi. Tüm çabalarına rağmen sesi konuşmasına müsaade etmeyince Başkan Çakır, “Sesim çok müsaade etmediği için konuşmayı kısa tutayım. Bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi büyük bir coşkuyla karşıladınız. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Saygılar sunuyorum” diyerek konuşması bitirdi.

“MALATYA BAL ŞEHRİDİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuşmasında "Malatyalı aynı zamanda emin insandır, güvenli insandır. Bunun için gümrüğümüzü Malatyalı bir evladımıza emanet ettik" diye bahsettiği, Malatya Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de mitingde bir konuşma yaptı.

Malatya’nın kendi kaderini AKP’nin kaderiyle eşitleyen bir şehir olduğunu dile getiren Tüfenkci, “Malatya büyük evliyalar yetiştirmiş, maneviyatı çok güçlü bir şehirdir. Malatya sular şehridir. Malatya klimalı şehirdir. Havasının kendisine has bir lezzeti vardır. Malatya bal şehridir. Aynı zamanda dünyanın kayısı başkentidir. Malatya’nın en güzel en ayırt edici özelliklerinden birisi hoş görüsüdür. Malatya’nın bir özelliği de insanının cömertliği, güler yüzü ve dostluğudur. Farklı renkleri ve dokusuyla Malatya çok üretken, çok girişimci bir şehirdir. Malatya’yı diğer şehirlerden ayıran bir özelliği de kendi kaderini AK Parti’nin kaderiyle eşitleyen bir şehirdir. İlk kurulduğundan beri AK Parti’yi bağrına basmış, omurga şehirlerden birisidir. Malatya’nın toprağı ve iklimi bereketlidir. Maziyi unutan istikbalde yolunu şaşırır. Bugün inşa edilen eserler yapılan politikalar da yarının mazisini oluşturacaktır. Bizler dünyanın ve tarihin en büyük medeniyetini kurmuş bir milletin evlatlarıyız. İnşallah biz Malatyalılar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan bu yeni dönemde tarihimizden aldığımız feyizle ülkemize, davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZ ‘SAĞLAM İRADE’ DEDİ”

Bakan Tüfenkci, kim ne yaparsa yapsın, kim ihanet içerisinde olursa olsun yollarına devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bugün bu mitinge Malatya’nın her köşesinden dağları, taşları aşıp gelen tarladaki işini, ocaktaki aşını, dükkanını, tezgahını bırakıp gelen Malatyalı kardeşlerimizin her biri bu davanın bir neferidir. Sayın Cumhurbaşkanım, siz erdemliler hareketini bir partiye dönüştürürken ‘AK Parti bir dava partisidir’ demiştiniz. Burada AK Parti Teşkilatına Malatya’da AK Parti’ye oy veren Malatyalılar olarak bizler bu davanın bir neferiyiz. Hedefler önemlidir. Sözler önemlidir. Davalar önemlidir. Hepimiz bu davaya gönül verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm dünyaya ve Türkiye düşmanlarına en net şekilde kendisini gösteren milli irade, Davos’ta ‘One Minute’dir. Mısır’da Rabia’dır. Terörde Başkomutan olarak kendisini göstermektir. Milletimiz buna çok güzel bir isim verdi. Millet ‘Sağlam irade’ dedi. ‘Sağlam irade’ diyor. ‘Sağlam irade’ diyecek. O sağlam iradeyle millet kararlılıkla yürümeye devam edecek. Kim nerede çelme takmaya çalışırsa çalışsın, kim hangi ihanet içinde olursa olsun biz yolumuza devam edeceğiz.”

“MALATYALILAR SİZİN YANINIZDA”

Malatya’nın her köşesinde AKP'nin mührünün olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemiz sizin liderliğinizde, sizin önderliğinizde bölgemizde ve dünyada güçlü bir döneme girdi. Sizin liderliğinizde güçlü bir Türkiye’ye, Ortadoğu coğrafyasının, mazlumların, mahrumların, Müslüman kardeşlerimizin ihtiyacı var. Biz bugünün, geleceğin güzel günlerin başlangıcı olduğuna inanıyoruz. Hep birlikte yanınızdayız, arkanızdayız Malatya olarak hep birlikte sizinleyiz. Bu yolda birlikte yürüyoruz, yürüyeceğiz inşallah. Sizin liderliğinizde uyum içerisinde Malatya birçok yatırım aldı. Ve hızla gelişti. Karaciğer hastanesinden Onkoloji Hastanesi’ne, organize sanayilerinden kayısısına büyükşehirle büyüyen Malatya’nın her köşesinde AK Parti’nin mührü var. Biz biliyoruz ki, siz bu davaya çocuklarınız için, çocuklarımız için, tüm Türkiye için ömrünüzü adadınız. Biz de, tüm Malatya da sizin yanınızdadır” diyerek sözlerini tamamladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyasevdalisi (7 yıl önce)
    Başkan birde miş miş parkı gösterseydii çeşmesi olmayan trafik sorunu çözülmeyen Malatya yi Ana Harterleri paralı otopark yapan örnek akpınar eski belediye arkası cumhur başkanimiz nerde Gore orayı orayı Malatyalı biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan 44 (7 yıl önce)
    Kacak suyu defalarca sikayet etmemize ragmen cozemeyen bir belediye baskanina sahibiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (7 yıl önce)
    Ahmet Cakır'ın trambüs projesini anlatırken sesinin kısılması, bu kadar yavaş giden bir toplu taşıma aracıyla derse yetisemeyen üniversite öğrencilerinin ahı olmasın.Çok manidar buldum..
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (7 yıl önce)
    Beyfendi, Malatya BAL şehri değil KAYISI şehridir, bundan haberiniz yok mu :))
    0
    0
    Yanıtla