SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Kültürüyle Lezzetiyle Adana'da

0
Güncellendi - 2016-06-05 20:08:21
Malatya Kültürüyle Lezzetiyle Adana'da
A- A+ PAYLAŞ

Adana’da gerçekleşen Yöresel Vakıf ve Dernekler Şöleni’nde kurulan Malatya Standı’nda, bu kentte yaşayan ve komşu il Mersin’den birçok hemşehrimiz hem bölgemiz ürün ve yemekleri, hem de hemşehrileri ile buluştu.

Doğal Park alanında 22 dernek ve vakıfın standlarının bulunduğu fuarda Malatya, Hekimhan ve Darende toplam 6 stand ile yer aldı. Malatya'dan gelen  Tavacı Şükrü, Sami Kasap Ev Yemekleri, Doktor Mişmiş’in yöresel yemekler sunum ve satışı yaptığı standda, Sami Kasap’ın oğlu,kızı ve gelini ile torunu kadar kiraz yaprağı sarması büyük beğeni kazanıp, Malatya’dan 3 gün içinde kazan kazan köfte getirtildi. Tavacı Şükrü’nün bu kez dana eti kullanarak yaptığı kağıt kebabı ve iç pilav ayrı bir tanıtım unsuru oldu. Doğal kuru kayısı ve çekirdeği de standın en ilgi çeken bölümü oldu. Darende standa, hemşehrimiz Dr. Sadık Özen’in Malatya ve İsmet İnönü anıları kitabı indirimli olarak dernek yararına satışa sunuldu.  Malatya standını ziyaret edenlere ücretsiz kayısı ve içecek ikramı yapıldı.

Malatya-Adana Kültür ve Dayanışma Derneği’nin başvurusu üzerine Malatya Valiliği adına standın kurulması konusunda görevlendirilen Basın Müdürü H.İbrahim Kılıç, kendi özel arşivindeki yöresel yemek fotoğraflarını da standda izlenebilecek bir sergi sunup, ilgi ile izlendi. Dernek Başkanı Gazi Yılmaz, H.İbrahim Kılıç’ın tanıtım konusundaki deneyiminin çalışmalarında büyük kolaylık sağladığını belirterek teşekkür plaketi verdi. Stand kuran 3 firmaya da teşekkür plaketleri verildi.

Standı ziyaret eden şölenin düzenleyicisi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e de kapağında Tarhunza heykeli kabartması bulunan kayısı çeşitleri kutusu armağan edildi. Malatya standının, diğer stantlara göre en niteliki olduğu da ifade edildi.

3 gün boyunca çok sayıda Malatyalı eş ve çocukları ile birlikte hem Malatya yemeklerini yedi, hem de dev ekrandan Malatya tanıtım filmlerini izledi.

Adana derneğinin önceki başkanlarından Dr. Rıza Mete, Ayhan Erden, Hüseyin Güner’in yanısıra Çukurova Üniversitesi önceki rektörlerinden hemşehrimiz Prof.Dr. Yalçın Kekeç de aynı yerde uzun saatler boyu hemşehrileri ile kucaklaştı. Adana Valisi Mustafa Büyük ile  CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de standın ziyaretçileri arasında yer aldı.

Dernek adına Erdoğan Aslan’ın karşılayıp uğurladığı hemşehrilerimiz, benzer buluşmaların sık sık yapılması arzusunu dile getirirken, Orhan Apaydın, Kadir Dirican, Dr. Atilla Gökçe, Turan Sesli, Haydar Karaaslan’ın eşleri de kadınlar grubunu oluşturdu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

adana2

adana1

adana4

adana5

adana6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Orhan Apaydın (7 yıl önce)
    Bizi 3 gün boyunca yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimiz ve Malatya'yı sevenlere teşekkürlerimizi sunarız. MALATYA-ADANA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 0 542 8369858
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (7 yıl önce)
    ÇUKUROVA'DA MALATYA RÜZGARI ESTİREN GÖNÜLLÜLERİN ELLERİNE, YÜREKLERİNE SAĞLIK
    0
    0
    Yanıtla