SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Bin Kişiye Jandarma Sorgusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan asayiş ve trafik denetimleri ile ilgili açıklamada, 3 FETÖ şüphelisinin yakalandığı, 16 bin 017 kişinin kimlik sorgusunun yapılıp bunlardan aranan 36’sı hakkında işlem yapıldığı, ayrıca trafik timlerince 4 bin 544 aracın denetlendiği bildirildi.

İl jandarma Komutanlığı’nın denetimleri ile ilgili Valilik aracılığıyla şu açıklama yapıldı:

“24-31 Ekim 2017 tarihleri arasında meydana gelen;

FETÖ/PDY Terör suçları kapsamında; bir soruşturmaya esas olmak üzere (1) şüphelinin evinde yapılan aramada FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında,  yasak yayın olduğu tespit edilen  (7) adet kitap, (2) adet laptop bilgisayar, (1) adet flaş bellek, (1) adet MP-3 çalar ve (3) adet sim kart ele geçirilmiş, şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Ayrıca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında aranan (2) şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramalar neticesinde şahıslar yakalanarak, (1) şüpheli şahıs ifadesinin alınmasına müteakip, (1) şüpheli şahıs ise denetimli serbestlik şartıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştır.

Asayiş olayları ve önleyici hizmetler kapsamında icra edilen yol kontrol ve aramaları ile trafik denetimlerinde; toplam (16.017) kişinin sorgulaması yapılmış, sorgulama neticesinde (36) şahıs yakalanmıştır.

Trafik timleri tarafından 24-31 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda; (37) Okul servis aracı olmak üzere toplam (4.544) araç kontrol edilerek trafik kurallarına uymayan (174) araç sürücüsüne ceza kesilmiş, (49) araç trafikten men edilmiştir.

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanmasına yönelik kaçakçılık ve organize suçlar ile mücadeleye aralıksız devam edilmektedir.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız