SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 FETÖ Şüphelisine 'Adli Kontrol' Kararı

0
Güncellendi - 2016-10-09 22:07:40
16 FETÖ Şüphelisine 'Adli Kontrol' Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Müftülük ile MTA'da görev yapan ve Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan toplam 16 şüpheli Adliye’ye çıkartıldı. Şüpheliler  adli kontrol kararı ile serbest bırakıldılar.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ terör örgütüne yönelik yürütmekte olduğu bir soruşturma kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla İl Müftülüğü'nde görevli vaiz, Kur’an kursu hocası ve cami imam hatibi olmak üzere 1’i bayan toplam 12 şüpheli gözaltına alınırken, MTA  Bölge Müdürlüğü'nde  ise 3’ü bayan, toplam 4 personel  yakalanarak gözaltına alındı.

Dün sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne çıkartılan şüphelilerden MTA bölge Müdürlüğü’nde çalışan 3 bayan  “Adli kontrol kararı” ile serbest bırakılması, 1 erkek personel ise tutuklanması talebi ile Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği 4 MTA personelini de adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

İl Müftülüğü'nde görevli bazı personele yönelik FETÖ soruşturmasında ise, savcılık ifadelerinin ardından 1’i bayan toplam 4 Müftülük personeli tutuklanmaları, 8 personel ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, müftülüğün 12 personelini de adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

Bu arada, Emniyet TEM Şubesi ekiplerince FETÖ terör örgütüne yönelik olarak yeni gözaltı operasyonları yapıldığı öğrenilirken, ancak gözaltına alınanların kimliklerine ait bilgilere ulaşılamadı.

ELAZIĞ'DA..

Öte yandan Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 polisten 10'u tutuklandı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 gün önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 emniyet mensubuna yönelik operasyon yapmıştı. Elazığ merkezli Bursa, Malatya, Konya ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonda 18 polis gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan polislerden bazılarının örgütün sosyal medya üzerinden haberleştiği ‘Bylock’ programını kullandığı belirlenirken, yapılan aramada 9 adet 1 dolar da ele geçirilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 18 polisten 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 polis ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli çeşitli sınıflarda emniyet müdürleriyle birlikte 184 polis gözaltına alınmış, 131'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız