SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"16 Nisan Bereketli Olsun"

0
Güncellendi - 2017-04-02 00:48:12
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Ortak Değer ve Düşünce Akademisi Topluluğu ile sivil toplum kuruluşları tarafından ‘Yeni Anayasa Değişikliği ve Gençlik’ paneli düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi salonunda düzenlenen panele, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan topluluk danışmanı Doç. Dr. Sabri Türkmen, ülke olarak çok kritik dönemlerden geçtiğimizi belirterek, "Türkiye tarihinin en önemli dönemeçlerinden birini yaşamaktadır. Başkanlık sistemini de içeren kapsamlı anayasa değişikliğinin onaylanacağı referandum ülkemizin siyasi ve toplumsal hayatına önemli değişiklikler getirecektir. 16 Nisan'da önümüze konulacak sandıkta ülkemizin ve kendimizin geleceği için bir tercih yapacağız. Yeni anayasa değişikliği ülkemizin gençlerini de yakından ilgilendirmektedir. Zira bir ülkenin bir gençliği varsa geleceği de var demektir. Gençliği olmayan bir ümmetin geleceği de yoktur" şeklinde konuştu.

Panelin diğer bir konuşmacısı Avukat Abdulkadir Artan da Türkiye'nin geçmişten günümüze kadar olan anayasa tarihinden söz ederek, "Bağımsızlığın ve egemenliğin kayıtsız şartsız halkın olmasının önünü açan bir tasarı olarak gördüğüm bu 16 Nisan oylamasını millet için bir şans ve umut olarak görüyorum. 16 Nisan'ın bereketli olmasını ve evetlerin bereketli bir şekilde sandıklara konulmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ da bilinen dört hükumet sistemi olduğuna değinerek "Meclis hükumet sistemi, parlamenter sistem, başkanlık sistemi ve yarı başkanlık sistemi neredeyse biz bunların üç tanesi tecrübe ettik" dedi.

Avukat Özcan Çetin ise 16 Nisan'ın Türkiye'nin geleceği açısından gerçekten büyük bir dönüm noktası olacağını belirterek, "Yeni sistem aynı zamanda yürütmede de yaptığınız hatanın yargılama mekanizmasında da yaptığınız hatanın da emniyet sibobudur. Bu yasa, genç bakış açısında uyarlanmış olacak. En önemlisi de yasamayı güçlendiren bir bakış açısıyla 16 Nisan'da bir değişim olgusu gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

Panelin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, konuşmacılara plaket takdim etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız