SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 'Özel' Asker Yemin Etti

0
Güncellendi - 2019-05-17 20:38:09
16 'Özel' Asker Yemin Etti
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Altay Kışlası'nda engelli asker adayları için düzenlenen temsili yemin törenine katıldı.

1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, bu hak ve ödevlerini temsili olarak yerine getirebilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’nce gerçekleştirilen uygulamada, engelli asker adayları, kışlalarına teslim olup 1 günlük temsili askerlik uygulaması sonucunda yeminlerini ederek temsili terhis belgelerini aldı.

Kışlada, temsili Askerlik Uygulaması'ndan önce engelli asker adaylarına asker kıyafetleri giydirildi. Üniformalarını giyen engelliler, badileriyle birlikte temsili yemin töreni öncesinde komutanlarından uygun adım yürüme, selam verme gibi eğitimler aldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda 16 engelli asker adayı 1 Günlük Temsili Askerlik Uygulaması sonucunda yeminlerini ederek hayallerini gerçekleştirdiler.

Tören sonunda Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Hançeri Sayat, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Tuğg. Selim Karsavuranoğlu ve 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. Salim Afgün tarafından ant içip selamlama törenine katılarak vatanı̇ görevini̇ tamamlayan engelli gençlere temsili terhis belgeleri takdim edildi.

Programa Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Hançeri Sayat, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Tuğg. Selim Karsavuranoğlu ve 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. Salim Afgün, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve aileler katıldı.

Program sonunda tören alanı üzerinde uçuş yapan Malatya 2 nci Kara Havacılık Alay Komutanlığına bağlı atak helikopterinin gösterisi büyük beğeni toplayarak engelli asker adaylarının mutluluğuna renk kattı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Türkiyemizde engelli kardeslerimizin engellerini kaldirarak bu heyecani ve gururu yasatan basta aydin barus vali ve emegi gecen tum calisanlarin ellerine saglik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baran (4 yıl önce)
    Bu gururu özel gereksinimli kardeşlerimize yaşatan başta sayın valimiz ve emeği geçenlerden Rabbim bin kez razı olsun..En büyük asker bizim asker...
    0
    0
    Yanıtla