SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Polis FETÖ ve 'ByLock'tan Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-12-14 07:50:16
16 Polis FETÖ ve 'ByLock'tan Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Malatya merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda aralarında 3 ve 4. Sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu toplam 16 emniyet mensubu tutuklandı, 5 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklama kararında şüphelilerin FETÖ’nun kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''ByLock''u kullandığı iddia edildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  (TEM) Şube ekiplerince Malatya merkezli olarak , İstanbul, Kayseri, Mersin'deki eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, 2’si üçüncü sınıf emniyet müdürü, 4'ü dördüncü sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, 4 komiser ve 10 polis memuru olmak üzere 21 emniyet mensubu savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında 3 ve 4. sınıf Emniyet müdürlerinin de bulunduğu 16 emniyet mensubu hakkında “FETÖ Terör Örgütü Üyeliği” ve örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''ByLock''u kullandıkları iddiasıyla tutuklama kararı verdi. Tutuklanan polislerin Mehmet B., Ahmet C., Ahmet A., Atilla A., Ali B., Mehmet T., Adil B., Cafer K., Mustafa A., Hüseyin Y., Mustafa E., Mehmet A., Mehmet A., Mustafa D., Erdal K. ve Murat D. oldukları öğrenildi.

6 şüpheli ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Tutuklanan 16 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

feto

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • YURTTAŞ (7 yıl önce)
    VATAN HAİNLERİNE ÖMÜRLERİNİN HER SANİYESİ ZEHİR OLACAK VATAN NAMUSTUR AŞTIR AŞKTIR YANLIŞA YER YOKTUR. NE OLDU VATANIMI ZAPTEDECEKTİNİZ DAHA ÇOK HAYAL EDERSİNİZ VATANIN HERBİR SANTİM TOPRAĞINA HAİNLER KURBAN EDİLİR ŞUNU İYİ BİLMELİLER NAMUSA HALEL GELMEMELİ GELİRSE GÜN IŞIĞI SÖNDÜRÜLÜR CİĞERLER SÖKÜLÜR YANİ GÜZEL YURTTAŞLARIM VATAN SANA RUHUM BEDENİM CANIM VARLIĞIM ÖLÜM VE DİRİM FEDA OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla