SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Tay 2.4 Milyona Satıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:18:21
16 Tay 2.4 Milyona Satıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’e bağlı  Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen ve elit gruba ayrılan 16 saf kan arap tayı dün İstanbul Veliefendi Hipodrumu’nda açık artırma ile satıldı. 16 tay 2 Milyon  460 Bin TL’ye satıldı. ‘Saraybosna’ isimli tay 460 Bin TL’ye, ‘Matrakçı’ isimli tay ise 330 bin TL’ye alıcı buldu.

 Satışa çıkartılan taylardan  ‘Saraybosna ‘ isimli tay için 120 Bin TL muhammen bedel konulurken ihalede Mozaik Tarım tarafından en son 460 Bin TL teklif verildi ve tayın sahibi oldular. Mozaik Tarım toplam 5 tay alırken  Saraybosna isimli tayın yanı sıra 330 Bin TL ile satılan ‘ Matrakçı’ isimli tayında sahibi oldular.

 TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karayama, dün gerçekleştirilen tay satışında bekledikleri bir satış tutarını elde ettiklerini belirterek,  “Yetiştirdiğimiz 16 adet elit Arap atını satışa sunduk. Havanın çok soğuk olmasına rağmen alıcılarımız yoğun katılım gösterdi. 16 tayımızın tamamının satışını gerçekleştirdik. En yüksek fiyat verilen tayımız Özgünhan isimli aygırımızın yavrusu Saraybosna isimli tayımız oldu. Satışlarımızdan memnunuz. Yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde ettik” dedi.

 Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yıl satışı yapılan tayların ortalama fiyatlarının 103 Bit TL olmasına rağmen, bu yıl satışlarda yüzde 60 oranında bir artış sağlandığı ve ortalama satış  bedelinin 159 Bin TL olduğu kaydedildi.

Karaburak 120 Bin-Mozaik Tarım

Ateş Yağmuru 80 Bin- Mustafa Kaya

Korateş  110 Bin-Mozaik Tarım

Büyükburç 120 Bin-Mozaik Tarım

Oğlum Cihan 50 Bin- Zafer Temuçin

Çizmeli  60 Bin- Ethem Kaya

Babam Hilmi 140 Bin- Eyüp Erdemir

Kehkeşan 80 Bin- İlhan Akar

Kulutlu  100 Bin- Kaya Kaya

Saraybosna 460 Bin-Mozaik Tarım

Utkaner 80 Bin-Ethem Kaya

Fermantay 240 Bin- Cengiz Akça

Canuğur 100 Bin-Mücahit Yıldızhan

Umaytay 150 Bin-Fatih Çiftçi

Matrakçı 330 Bin-Mozaik Tarım

Namoğlu 240 Bin- Mevlüt Yaniyit

Toplam  2 Milyon 460 Bin

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız