SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Ülkeden Gençler Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

14.Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında, Belediye ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortak organizesi olan "Uluslararası Kommegene Gençlik Gezisi"ne katılmak üzere 16 Ülkeden gelen 24 kişilik Gençlik Gurubu 15 Temmuz Cumartesi günü Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

16 ÜLKEDEN..
Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Sizler Malatya Belediyesinin misafirlerisiniz. Şu anda siz Dünyanın en eski şehirlerinden birinde misafirsiniz. Dünyanın en eski şehri Aslantepe’dir. Anadolu’daki ilk Selçuklu eserleri de Malatya’da bulunuyor. Malatya Açıkhava müzesi gibi bir şehirdir.

Sizleri Malatya’da ağırlamaktan son derece mutluyuz. Sizler Malatya’yı tanıdınız ve sizler Malatya’yı arkadaşlarınıza tanıtacaksınız. İnşallah önümüzdeki yıllarda onlarla beraber gelirsiniz” dedi.

Malatya’da olmaktan mutlu olduklarını belirten gençler de, kendilerini Malatya’ya davet ettikleri ve kabul ettikleri için Belediye Başkanı Akın’a teşekkür ettiler.

GEZİNİN AMACI..
Bu arada, 16 ülke gençlerinin katıldığı gezi ile ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü internet sitesinde şu haber yeraldı:

"Dünyanın kültür mirası haline gelmiş Kommagene Krallığının , dünyanın ilk yerleşim birimlerinden olan Aslantepe Höyüğü’nün tanıtılması, kahramanlıklarıyla Türk tarihinde efsane olan Battalgazi’nin yaşadığı yörenin dünya gençliğine tanıtılması, farklı kültürlere sahip dünya gençliğinin bir araya getirilmesi, gerek Malatya’nın tanıtımı gerekse unutulmaya yüz tutmuş Malatya-Nemrut hattının yeniden yoğun bir şekilde kullanımını sağlayarak Türk Turizmine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen uluslararası Kommagene Gençlik Gezisi başladı.

11-16 Temmuz 2006 tarihlerinde ilimizde yapılacak olan Uluslararası Kommagene Gençlik Gezisi için 16 ülkeden ilimize gelen ve 11 Temmuz 2006 tarihinde yapılan Uluslar Arası Malatya Festivalinin açılış kortejine katılan gençler Malatyalıların yoğun sevgi gösterileri ile karşılaştı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız