SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Üniversiteliye Gözaltı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:32
16 Üniversiteliye Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ
 
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Van ve 8 ilde PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 16 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
 
Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençliği'nin (DYG) kontrolünde faaliyet yürüttüğü belirtilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (YÖDER) yönelik operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde, özel harekat polisinin de katılımıyla Van merkez ve Erciş ilçesi başta olmak üzere Ağrı, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Çanakkale, Kırıkkale, Hatay ve Iğdır illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Van'dan 6, diğer illerden 10 toplam 16 öğrenci gözaltına alındı. Van'da gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, diğer illerde gözaltına alınanların da Van'a getirileceği belirtildi.
 
Van'daki bazı zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise; örgütsel doküman, harddisk, flash bellek, örgütsel içerikli fotoğraf ve dergilere el konuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız