SON DAKİKA
SON DEPREMLER

16 Yıl Sonra Hatırladı, Ağladı!..

A- A+ PAYLAŞ

1989-1990 futbol sezonunda o zamanki adıyla "1.Lig" olan ligden düşen, 2005- 2006 futbol sezonunda da "Süper Lig"e dönüşen ligden düşme kaderini ikinci kez yaşayan Malatyaspor'un, üzüntüsünü en iyi bilenlerden biri, hatta en başında gelenlerden biri, bugünlerde Malatya'da.. 1989- 1990 sezonunda "şike" etkisiyle düşürüldüğü yargı kararlarıyla da kesinleşen Malatyaspor'un o zamanki teknik direktörü Fethi Demircan, Bayanlar Milli Takım sorumlusu olarak, Genç Bayanlar Futbol Play-off maçları için şehrimizde bulunuyor. Tecrübeli çalıştırıcı, başında bulunduğu dönemde Malatyaspor'un ligden düşmesi ile ilgili değerlendirme yaparken, gözyaşlarını tutamadı ve "Haksız bir şekilde, şike ile çeşitli oyunlarla düşürüldük.." diye konuştu.

TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın görüştüğü Demircan, Malatyaspor'un geçtiğimiz sezon süper lige veda etmesinden büyük üzüntü duyduğunu, bu sonucun Malatya için de olumsuz etkisi olacağını söyledi. "Malatyaspor'un durumunu en yakından izleyenlerden birisiyim. Ben bu yörenin çocuğuyum, aslen Elazığlıyım. Malatya'da iki kez çalıştım. Malatya'da çok iyi dostluk, kabul, insanlık gördüm. Malatyalılar benim hemşehrim" diyen Demircan, Süper Ligdeki bir takımın, yöresine çok büyük katkısı olduğunu belirterek, "Süper ligdeki bir takımın yöresine o kadar büyük faydası var ki. Bir fabrikada 300-500 kişi çalışır. Ama süper ligde takımı olan bir ilde oteli, esnafı, çaycısı, herkes iş yapar. Bu nedenle, Malatyalılar takımlarına sahip çıkmalı." şeklinde konuştu.

Malatyaspor'un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman'ın, genç takımda iken kendi oyuncusu olduğunu, kültürlü, hırslı, başarı isteyen bir teknik adam hüviyeti taşıdığını belirten ve "İnşallah Malatyaspor'u süper lige çıkaracak" diyen Demircan, Malatyaspor'un birçok oyuncu sattığını, geçmişte de iyi bir kadrosu varken bunu yaptığını, oysa iyi kadrosuyla hedefinin süper ligde de şampiyonluk olması gerektiğini anlattı.

Fethi Demircan'ı hüzünlendiren ise, 16 yıl önce kendisinin başında olduğu takımın 1. ligden düşmesine ilişkin soruydu. "Ben o zaman, ligin bitimine 9 hafta kala takımın başına gelmiştim. 9 maçta 15 puan topladık. Ancak, haksız bir şekilde, şike ve çeşitli oyunlarla küme düştük. Bu benim içimdeki bir yaradır.." derken gözyaşlarını tutamayan Demircan, şikenin ispatlanmasına ve 1. lige çıkma talebinde bulunma hakkını elde etmesine rağmen, o dönemki yönetimin Futbol Federasyonu'ndan para alıp, 2. ligde mücadeleyi tercih etmesinin de yanlış olduğunu kaydetti.

O DÖNEMİN, BUGÜNLERDE KONUŞULAN BİR BAŞKA İSMİ..
Öte yandan, bugünlerde, Futbol Federasyonu'nun Merkez Hakem Kurulu üyesi olan, aynı zamanda Antalya'da Devlet Hastanesi'ne dönüştürülen eski SSK Hastanesi'nin başhekimi olarak görev yapan ve bir hasta yakınından yediği dayakla bugünlerde gündeme gelen Dr. Abdurrahman Arıcı da, o dönem Malatyaspor'un gündemindeki önemli isimlerdendi.

Arıcı'nın, Malatyaspor'un ligden düştüğü 1989- 1990 futbol sezonunda, Malatya'da hakem olarak yönettiği bir maçtaki "vahim" hatası, Malatyaspor'u o dönem ligden düşüren etkenlerden biriydi. O dönem Malatya'da oynanan ve 1-1 biten Malatyaspor- Sarıyer maçının son dakikalarında, Malatyaspor'lu Haluk'un attığı gol, hakem Abdurrahman Arıcı tarafından iptal edilmiş, Malatyaspor daha sonra çok arayacağı 2 puandan olmuştu. Bilindiği gibi, Malatyaspor ligde kalan kendisinin üstündeki rakibin 1 puan eksiğiyle ligden düşmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız