SON DAKİKA
SON DEPREMLER

160 Bin Öğrenciden Dersbaşı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İlköğretim Haftası ve yeni ders dönemi, düzenlenen bir program ile başladı. Malatya'daki 25 bağımsız anaokulu, 579 ilköğretim okulu, 65 genel lise, 33 meslek lisesi olmak üzere 702 okulda yaklaşık 160 bin öğrenci ile 8 bin 800 öğretmen dersbaşı yaptı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkan Vekili Selahattin Aşan, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ve İl Özel İdaresi Genel Sekretesi Sami Er'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilerin tatilde oldukları süreç içerisinde burukluk yaşadıklarını ifade ederek, "Sizlerle, okula kavuşmanın heycanını yaşıyoruz. Geçen yıl eğitim adına çok büyük hizmetler yaptınız. Eğitimin önemi kapsamında öğrencilerimiz, toplumsal bilincin artmasını sağladıkları gibi 91 bin dev öğrenci proje ile bütün illere örnek oluşturmuştur. Tabi eğitimde yapılan çalışmalar sayesinde Malatya'nın tanıtımıda yapılmıştır. Eğitimde yapılan çalışmalar ile bütün güzelliklerin bir araya getirildi. Çocuklarımız toplumsal sorumluluk biliciyle de çok güzel çalışmalar yaptılar" dedi.

Eğitimin bir toplum için çok önemli olduğunu belirten Daşöz, "Bir ülkenin en büyük zenginliği o ülkenin insanları ve çocuklarıdır. Biz çocuklarımızı geleceğe uygun, demokrasi bilincine sahip, kendine güveni olan, Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyen, ilke ve inkılaplara bağlı olan ve milletini seven şekilde yetiştirisek, bu ülkenin en büyük gücü olacaktır" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkan Vekili Selahattin Aşan ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime büyük yatırımlarda bulunduğunu kaydederek, "Hükümetimiz eğitime büyük önem vermektedir. Bu nedenle en büyük pay eğitime ayrılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığa eğitime katkı sağlamak amacıyla, öğrencilere ders yılı başında kitapları ücretsiz olarak vermektedir. Her geçen gün eğitim ile ilgili yeni projeler ortaya çıkmaktadır. Bu konuda en büyük yük ve görev öğretmenlerimizin üzerindedir. Öğretmenlerimizin ne büyük sorumluluk ve güçlük içinde çalıştıklarını biliyoruz. 40-50 öğrenciye bir şeyler anlatmaya çalışan öğretmenlerimiz, eskisi gibi kulak çekme ve ceza verme gibi yetkilere sahip olmadan çalışıyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Doğuç da, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında eğitimin payının en üst düzeyde olduğunu ifade ederek, "Eğitim sadece tahta, kalem, okul ve silgiden ibaret değildir. Bunun yanında yaşamıda eğitime katmak gerekiyor. 91 bin dev adam projesi yaşamın eğitime katılmasındaki en büyük örnektir. Eğitimin içerisinde yer almak için öğretmen ve öğrenci olmak gerekmiyor. Bütün toplum eğitimin geliştirilmesinde katkı sağlayabilir. Tabi öğretmenlerimiz eğitimin bel kemikleri olarak, görevlerini yapmaktadır. Öğretmenler kandil gibikendileri yanarken, çevrelerini aydınlatırlar. Öğrencilerimiz ise, eğitim bahçelerinin bülbülleridir. Onlar bizim en kıymetli hazinelerimizdir" şeklinde konuştu.

Anıt önünde düzenlenen programın ardından Vali Halil ibrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkan Vekili Selahattin Aşan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Gazi ve Atatürk İlköğretim Okulllarında kitap dağıtımı gerçekleştirdi.
Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilere yeni eğitim döneminde başarı dileğinde bulundu.

Eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin 23 Ocak'ta sona ereceği, 2. dönemin 9 Şubat'ta başlayacağı, okulların 12 Haziran'da yıl sonu tatiline gireceği belirtildi.

160 BİN ÖĞRENCİ..
Bu arada Malatya'daki 25 bağımsız anaokulu, 579 ilköğretim okulu, 65 genel lise, 33 meslek lisesi olmak üzere 702 okulda yaklaşık 160 bin öğrenci ile 8 bin 800 öğretmen dersbaşı yaptığı, öğrencilerin 26 bin 166'sının bu yıl kayıt yaptıran çocuklar olduğu bildirildi.

Ayrıca Malatya il genelinde öğrencilere ücretsiz dağıtılacak kitap sayısının 1 milyon 889 bin 595 olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız