SON DAKİKA
SON DEPREMLER

162 Tesiste Üretim Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:59
162 Tesiste Üretim Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Keban ve Karakaya Baraj gölleri üzerinde bulunan 162 tesiste, yıllık 32 bin ton alabalık üretimi yapıldığı bildirildi. 
     
Elazığ İli ve İlçeleri Su Ürünleri Birliği Başkanı Tuncay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya ve Elazığ bölgelerinde birliğe bağlı 84 şirketin 162 tesisle üretim yaptığını söyledi. 
     
Mevcut tesislerde, binin üzerinde insanın istihdam edildiğini anlatan Kaya, Türkiye alabalık üretiminde birinci sırada yer aldıklarını ifade etti. 
     
Hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Kaya, üreticiler olarak yeterli desteği alamadıkları için sıkıntılarının bulunduğunu kaydetti. Kaya, alabalık üreticileri olarak hedeflerinin Cumhuriyetin 100. yılında 150 bin ton balık üretimiyle 750 milyon lira elde etmek ve 15 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu vurguladı. 
     
Bunun bir hayal olmadığını aktaran Kaya, şunları kaydetti: 
     
''Gerçekleşmesi zor da değil. Ancak sıkıntımız gerekli desteği alamıyor, olmamızdır. Devlet bize OSB'lere verdiği desteğin yalnızca yüzde 50'sini versin, bizler hedeflerimizi gerçekleştirelim. Alabalık üretim tesisleri kurmak çok zor ve maddi imkanlar gerektiren bir iştir. Bizim alt yapı hizmetlerimizin iyileşmesi için devletten ciddi bir program dahilinde özen istiyoruz. Gerekli destekler sağlandığı takdirde Fırat'ın bereketi balık üretiminde kendisini fazlasıyla gösterecektir.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız