SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Yıldızları Malatya'da da Uçacak

0
Güncellendi - 2016-07-13 17:07:46
Türk Yıldızları Malatya'da da Uçacak
A- A+ PAYLAŞ

Türk Yıldızları, 31 Temmuz’da Malatya’da gösteri uçuşu yapacak. Türk Hava Kuvvetleri’nin Milli Takımı olan Türk Yıldızları, uçuşlarını şehitler için gerçekleştiriyor.

1992 yılında kurulan ve Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde konuşlu olan Türk Yıldızları, 23 farklı ülkede on milyondan fazla kişiye gösteri yaptı. Türk Yıldızları, yurt içinde 30 Temmuz’da Elazığ, 31 Temmuz’da da Malatya’da gösteri yapacak.

Dünyada sesten hızlı savaş uçaklarıyla ve 8 uçaklı formasyonla gösteri yapan tek tim olan Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001’de Azerbaycan-Bakü’de yaptığı gösteriyle tek seferde bir milyondan fazla seyirciye gösteri yapan tek tim olarak bir rekoru da elinde bulundurmaktadır.

Türk Yıldızları 31 Temmuz’da Malatya’da yapacağı gösteriyle ilgili Malatya Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Vali Yardımcısı Miktat Alan, “Dünyada önde gelen hava akrobasi timlerinden olan Türk Yıldızları tarafından Türk Hava Kuvvetleri’ni tanıtmak, Türk halkının hava kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini arttırmak amacıyla 31 Temmuz’da ilimizde hava gösterisi icra edecektir” dedi.

Türk Yıldızları Filo Komutanı Pilot Yarbay Şenol Çetin, Türk Yıldızları’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gökyüzündeki milli takımı olduğunu belirtti.

‘Jet sesinin özgürlüğün sesi’ olduğunu dile getiren Çetin, şunları söyledi: “Bu özgürlüğün sağlanması için mesleğe başlarken yemin eden silah arkadaşlarımız ve bu yemine sadık kalan şehitlerimiz var. Özellikle son bir yıl içerisinde iç güvenlik harekatı kapsamında şehit olan askerimiz, polisimiz ve korucularımız var. Onlar, özgür gökyüzünde, özgür bir şekilde uçuşlarımızı yapabilmek için hayatlarını feda etmişlerdir. Bizler Türk Yıldızları olarak 2016 gösteri sezonunda özellikle yurt içinde yapacağımız tüm gösterileri aziz şehitlerimize armağan ediyoruz ve onlar için uçuyoruz.”

Türk Yıldızları'ndan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı ise, yaptıkları uçuşları şehitlere adadıklarını belirtti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Çetin Ergand © Süreyya Dernek (Odiphoto) 2015 ©Türk Yıldızları Plan 4

türkyıldız2

türkyıldız3

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • fbay (7 yıl önce)
    nasıl bir haberr.benmı yanlıs okudum.nerden izlicez,saat kac aralıgında ve üçretlimi EDİTÖR NOTU: Yer ve saat henüz kesinleşmedi, önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Ancak, gösterinin Mişmiş Park'tan izlenebilecek şekilde saat 18.00'de başlatılması düşünülüyor. Ücret söz konusu değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayati ilker Ergün (7 yıl önce)
    Gösteri nerde yapılacak ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (7 yıl önce)
    31 Temmuz da nerede saat kaçta
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir (7 yıl önce)
    gösteri nerede yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tofi (7 yıl önce)
    Ayrica nerede olacakmis, nerede izlenicek bu gosteri
    0
    0
    Yanıtla
  • Tofi (7 yıl önce)
    Ucretli mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • samet (7 yıl önce)
    Bugun bizi korkuttu :) allah kaza bela vermesin
    0
    0
    Yanıtla