SON DAKİKA
SON DEPREMLER

165 Kamu Binası Elden Geçti

0
Güncellendi - 2016-06-21 12:06:45
165 Kamu Binası Elden Geçti
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Hekimhan depremiyle ilgili sorularına verilen yanıtta, depremde 744 adet konut “Ağır-yıkık derecede” hasarlı, 2.991 adet konut “Az derece hasarlı-hasarsız” olarak tespit edildiği belirtildi.

Hekimhan’da 29 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen depremle ilgili Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanıtlaması için soru önergesi veren Ağbaba’ya cevap verildi.

Malatya’nın deprem riski ve olası bir depreme hazırlıklı olunup olunmadığı konularıyla ilgili soru önergesine verilen cevapta; “Afet etkisi belirleme çalışmaları sonucunda Hekimhan İlçesi’nde 744 adet konut “ağır-yıkık derecede” hasarlı, 2 bin 991 adet konut “az derece hasarlı-hasarsız” olarak, Kuluncak İlçesi’nde ise 79 adet konut “ağır-yıkık derecede” hasarlı, 941 adet konut “az derece hasarlı-hasarsız” olarak tespit edilmiştir.”denildi.

Bölgeye 130 adet kışlık çadır, 80 tane konteynır gönderildiği açıklanırken, “Malatya’da 6 adet kuvvetli yer hareketi, 4 adet zayıf yer hareketi istasyonu olmak üzere 10 adet deprem gözlem istasyonu yer almakta olup, toplamda 49 adet sismolojik gözlem istasyonu ile kesintisiz izlenmektedir.” denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen cevapta , 3 Ocak 2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) yürürlüğe girdiğini belirterek, 29.11.2015 Tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle hasar tespit çalışmalarında görev almak üzere , TAMP destek il grupları listesinde yer alan Erzincan, Tunceli, Adıyaman ve Diyarbakır illerinde görev yapan İnşaat Mühendisi, Mimar ve İnşaat Teknikeri personellerinin 4 Ocak 2016 tarihinde başlayacak şekilde hasar tespit çalışmalarına başlanıldığı kaydedildi. Bakanlık “Malatya ilinde bugüne kadar 165 adet kamu binasında (225.145 metrekare) deprem dayanımlarının belirlenmesi ve gerektiğinde güçlendirme çalışmaları Bakanlığımız tarafından yapılmıştır.”ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız