SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2016-07-20 19:41:36
CHP'den Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Örgütü, darbe girişimi sonrası provokasyon yaparak halkı karşı karşıya getirenlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Adliye önünde suç duyurusu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"15 Temmuzda bir darbe girişimi yaşanmıştır. Darbe girişimi sonrası bütün siyasi partiler darbeye karşı olduğunu ifade etmişti ve bizde CHP olarak darbelerden çok çekmiş darbelerden çok etkilenmiş bir siyasi partinin temsilcileri olarak her noktada karşı olduğumuzu ilk dakikadan itibaren sayın genel başkanımız ifadeleri ile kamuoyuna yansıttık. Dolayısıyla 15 Temmuzda gerçekleşen darbe girişimini bir kez daha kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Tabi değerli arkadaşlar 15 Temmuz’dan sonra darbe girişiminin aslında bir adıyla da püskürtülmüş olmasından sonra bir takım gruplar tabi demokratik haklarını kullanarak barışçıl hem kutlama hem de darbeye karşı olan tavırlarını geliştirmek için sokaklara indi.

Vatandaşın büyük bir bölümü de aslında bu barışçıl eylemleri de vatandaşların büyük bölümü de destekledi. Dolayısı ile bizde CHP olarak her zaman bu barışçıl eylemleri desteklediğimizi insanların sokağa çıkma özgürlüğünün olması gerektiğini ifade ettik. Tabi bu gruplar içerisinde maalesef gerçekten halkı tahrik eden provokasyon yaratmak isteyen çeşitli gruplarda söz konusu oldu. Bu süre içerisinde amacı dışına çıkarak toplumu germek isteyen toplum içinde farklı belki sonuçlar çıkarmak isteyen farklı kesimler arasında kavga görüntüsü vermek isteyen bu gruplarla ilgili hem emniyet yetkililerimizden talep ettik. Çeşitli destekler istedik ve emniyet teşkilatımızla önemli ölçüde tabi görevlerini yerine getirdiler ve halkın güvenliği açısından olayların büyümemesi noktasında önemli güvenlik önlemlerini aldılar.

Daha sonra siyasi parti il başkanlarımızla bir araya geldik vatandaşımıza halkımıza Malatya'daki siyasi parti temsilcileri olarak sağduyu çağrısı gerçekleştirdik. Ardından sayın genel başkanımız Malatya’da bir canlı yayın programına katılarak telefon aracılığı ile bir canlı yayın yaparak yine Malatyalıları halkımızı sağduyuya davet etti. Tabi devamında biz provokasyon yapan kişileri tespit ettikçe ve görüntüleri elimize geldikçe bu görüntülerle birlikte tespit ettiğimiz kişileri cezalandırılması noktasında ve bunlarla ilgili işlemlerin yapılması noktasında Cumhuriyet savcılığına bir başvuruda bulunduk. Tabi biz Malatya’da huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin gerçekten sokaklarda özgürce yaşantısını devam etmesini istiyoruz. Huzur içinde mutlu bir şekilde Malatyalıların birlik beraberlik içinde barış kardeşlik içinde yaşamasını istiyoruz. Onun için darbelere karşı olduğumuz gibi bu tür provokatörlere her zaman karşı olduğumuzu ifa etmek istiyoruz birkaç tane kendini bilmeze sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz. Bu konuda her türlü hem yasal gelişimi hem farklı noktalarda girişimlerimizi sürdürüyoruz ve bu çerçevede bugün savcılığa başvuruda bulunarak bunların tespit edilmesi güvenlik önlemlerinin arttırılması ve tespit edilen CD’lerde yer alan bu provokatif eylemlere gerçekleştiren bu kişilerinde bir an önce adli makamlara getirilerek cezalandırılması noktasında taleplerimizi iletiyoruz. Bu duygularla tekrar bütün Malatyalıları sağduyuya bir kez daha davet ediyorum, tahriklere kapılmamalarını önemle rica ediyorum ve bütün Malatyalılara da sizin aracılığıyla saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.  "

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serkan (7 yıl önce)
    Yerinde bir hamle böylelikle bu ve buna benzer olayların önüne geçmiş oluruz Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla