SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Atlet Dünya 3'üncüsü

0
Güncellendi - 2016-07-24 01:39:37
Malatyalı Atlet Dünya 3'üncüsü
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Milli Atlet Salih Korkmaz, Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda, dünya üçüncülüğünü elde ederek, bronz madalya kazandı. Korkmaz (soldaki), dünya üçüncülüğünün yanı sıra 0 kilometre pist yürüyüşte Türkiye büyükler ve gençler rekorunu da kırdı.

Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası Polonya’nın Bydgoszcz’da yapıldı. Malatyalı Milli Atlet, yürüyüş kategorisinde dünya üçüncülüğünü elde ederek, Türkiye’ye ikinci madalyayı kazandıran atlet oldu.

PİST REKORLARINI TARİHE GÖMDÜ

Üç ay önce Roma’daki Dünya Kupası’nda 11. sırayı alan Salih Korkmaz, 10 bin metre pist yürüyüş müsabakasında süper bir yarış çıkardı.

İlk iki kilometreyi önde geçen Salih, son ana kadar yarışın galibi Britanyalı Callum Wilkinson’ı zorlarken, kendi en iyisinde bir dakika üç saniye gibi büyük bir gelişim sağladı. Milli Atlet, yarışı 40:45.53’lük derecesiyle Britanyalı Wilkinson ve Ekvadorlu Jhonatan Amores’in ardından üçüncü olarak tamamlarken, hem kendisine ait 41:48.85’lik gençler hem de Recep Çelik’e ait 40:57.8’lik büyükler pist rekorlarını tarihe gömdü.

KAZANDIĞI MADALYA TARİHE GEÇTİ

Bu madalya, Türkiye’nin yürüyüşte bu seviyede bir şampiyonada elde ettiği ilk podyum olarak da tarihe geçti.

Yarıştaki diğer atletler Mustafa Özbek de 43:48.37’lik bir derece yaptı ve 30. sırada müsabakayı tamamladı. Yürüyüşte özellikle gençler seviyesinde gelen üst üste madalyalar, son günlerde atletizm çevrelerinde heyecan uyandırıyor. Geçen hafta Avrupa Yıldızlar’da da Türkiye’nin dört madalyasının üçü yürüyüşten gelmiş, 16 yaşındaki Meryem Bekmez Avrupa Şampiyonu olurken, 5000 metre yürüyüşte büyükler rekorunu kırmıştı.

“BU BAŞARI KOLAY GELMEDİ”

Malatya Atletizm İl Temsilcisi Mahmut Aluçluer, Korkmaz’ı elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederken, başarının kolay kazanılmadığına dikkat çekti.

Milli Atletin iyi bir çalışma döneminin ardından şampiyonaya katıldığını ve bronz madalya kazandığını ifade eden Aluçluer, bu tür başarıların artarak, devam edeceğine vurgu yaptı.

Mahmut Aluçluer, Korkmaz’ın elde ettiği başarıyla tarihe geçtiğine dikkat çekerek, “Malatya

Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcumuz Salih Korkmaz, Polonya'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonasında üçüncü oldu. Antrenmanlarında yardımcı olan, antrenör arkadaşlarıma ve bizlere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Spor Kulübü Başkanımıza, Yöneticilerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüme, Şube Müdürlüğümüze,  Atletizm Federasyonu Başkanıma teşekkür ederim'' dedi.

İL MÜDÜRLÜĞÜ TEBRİK ETTİ

Öte yandan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Salih Korkmaz’ı dünya üçüncülüğünden dolayı tebrik etti.

İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan mesajda, “Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcumuz Dünya Gençler Şampiyonası’nda Dünya üçüncüsü olan Türkiye büyükler ve gençler rekorunu kıran Salih Korkmaz  ve yine aynı yarışta derece yapan Mustafa Özbek'i, antrenörlerini, Atletizm İl Temsilcisi Mahmut Aluçluer'i ve sporcularımızın ailelerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz” denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

Pano01s

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız