SON DAKİKA
SON DEPREMLER

166 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

0
Güncellendi - 2016-06-17 21:52:14
166 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 166 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Malatya’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 770 okuldan 12 bin 418’i okul öncesi, 53 bin 381’i ilkokul, 50 bin 624’ü ortaokul ve 50 bin 2’si ise ortaöğretim olmak üzere toplam 166 bin 425 öğrendi dün tatile girdi. Malatya’da 12 bin 360 öğretmende  1 temmuz itibariyle tatile girecek.

Malatya’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı karne töreni Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Vali Mustafa Toprak, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve yöneticiler katıldılar.

Vali Toprak öğrenciler ile sohbet ettikten sonra karnelerini ve beraberinde hediye olarak kitap verdi.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak, “Yaz tatilinde de yine kitap okuyacağız. Kendimizi fazla yormayacağız, kitap okuyarak dinleneceğiz. Kitap bizi bilgili yapar değil mi? Bilgide güçlü yapar. Her bir noktada kitap okursak kendimizi daha kuvvetli hissederiz, doğrumu ? Tatilde, akrabalarımızı, büyüklerimizi ziyaret edeceğiz, ellerinden öpeceğiz, kitap okumaya devam edeceğiz, oynayacağız, ama kurallara da uyacağız. Dışarıda kontrolsüz yanlışlıklarla birlikte bir kaza belada başımıza gelmesin, dikkatli olmak durumundayız.” dedi.

Yarınların daha iyi olması için çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Toprak, “Onları ülkemizin geleceği ile değerleri ile daha hemhal etmemiz gerekiyor. Burada özellikle anne ve babalara diyoruz ki, ‘Çocuklarınızı önemsediniz, esirgediniz olumsuzluklardan, dikkat ettiniz ve yaz tatilinde de aynı dikkate gösterelim.” diye konuştu.

Karnelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ise aileleri ile birlikte tatil yapacak olmanın hesaplarını ve hedeflerini ifade ettiler.

Bu arada, Fırat İlkokulu'nda da karne sevinci yaşandı. 3-C sınıfı öğretmeni Kemal Güngördü, karnelerini dağıttığı öğrencileriyle fotoğraf çektirdi ve tatillerini daha çok okuyarak değerlendirmelerini istedi.

Kaynak : Yeni Malatya - malatyahaber.com

valikarne

efe

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hamit (7 yıl önce)
    Aynen Soner bey "gorsel" olarak guzel resimler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner (7 yıl önce)
    Solda ki Murat bey ne ogretmeni merak ediyorum. Gorsel olarak iyi vali bey.
    0
    0
    Yanıtla