SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'nin Özeleştiri Verme Zamanı"

0
Güncellendi - 2016-08-01 17:47:11
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili, 15 Temmuz darbe girişiminin tüm Türkiye halkı, siyasi partiler ve meclisin el ele vermesiyle bertaraf edildiğini hatırlatarak “Ancak Türkiye’yi darbeye götüren süreçte AKP’nin özeleştiri vermesi gerekiyor” dedi.

“Gün, siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak birlik olma günüdür” diyen CHP Milletvekili Emir “Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu koşulları göz önüne aldığımızda, dar siyasi tartışmaları bir kenara bırakmak noktasında, görevliyiz ve hazırız. Ancak bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizin kararlaştırılması için AKP’nin artık özeleştiri noktasına gelmesi lazım” diye konuştu.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, partililerle bir araya geldi. Öncesinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Murat Emir, Türkiye’nin siyasileri ve milletiyle el ele vererek darbe girişimine karşı durduğunu ve kimsenin bundan tek başına kahramanlık çıkarmaya kalkışmaması gerektiğini belirten Emir, “Şimdi konuşulması gereken konu Türkiye’nin darbe sürecine nasıl geldiğidir” dedi.

AKP’nin bu yönde özeleştiri yapması gerektiğini vurgulayan Murat Emir, “Bugün itibariyle AKP’nin darbe koşullarını nasıl hazırladığını konuşma zamanı gelmiştir. 14 yıldır iktidardalar ve onların döşediği taşlar sayesinde bu darbe girişimi yapılmıştır. Bu darbe girişiminin birinci elden teşvik edeni, takdir edeni ve koşullarını hazırlayanıdır. Bu nedenle AKP’nin bir özeleştiri verme zamanı gelmiştir. Elbette AKP de, Sayın Cumhurbaşkanı da bu darbe girişimine karşı kararlılıkla durmuştur bizim gibi. Bütün darbe girişimine karşı duran Türkiye halkına ve liderlerine teşekkür borçluyuz. Şunu da herkes bilsin ki bu darbe girişiminden bir kişinin kahramanlığı ile kurtulmadık.  Kimse buradan kahramanlık üretmeye kalkmasın.  Bu darbe girişimi sonrasında bu darbenin nasıl göz göre göre geldiğini, bizim öteden beri cemaat yapısına ilişkin olarak açık ve net eleştiri ve uyarılarımız olmasına rağmen nasıl ihmal ettiklerini nasıl kadrolaştıklarını nasıl ne istediyse verdiklerini biliyoruz”  ifadelerini kullandı.

“Cadı avı yapılmasın sorumlular cezalandırılsın

Darbe girişiminde bulunanların hesap sorulmasını beklediklerini ancak OHAL uygulamalarıyla toplumda muhalif kesimlerin de susturulmaya çalışıldığını kaydeden Murat Emir, şöyle konuştu:

“Elbette bugün birlik olma zamanıdır. Bugün başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün siyasi partiler olumlu bir hava yürütüyorlar. Bizler bundan son derece memnunuz.  Sayın Genel Başkanımız da bizler de olumlu havaya katkı vermek, sorumlu devlet adamlığının gereğini yapmak,  ülkemizin şu anda içinde bulunduğu koşulları göz önüne aldığımızda dar siyasi tartışmaları bir kenara bırakmak noktasında görevliyiz ve hazırız. Ancak bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizin kararlaştırılması için AKP’nin artık özeleştiri noktasına gelmesi lazım.  Çünkü bugün de maalesef görüyoruz ki o cemaatten aldıkları kadroları yeni cemaatlere peşkeş çekme yolundalar. İşte bu yanlıştır. Sorun akıldadır. Bu aklın değişmesi lazım.  Bu devletin kadrolarının layık olanlara, çalışanlara, becerecek olanlara verilmesi lazım.  Mezhebinden dolayı, etnik kimliğinden veya siyasi görüşünden dolayı insanları devletin dışında tutup, devleti cemaatlere teslim ederseniz o cemaat gider yarın başka cemaat gelir. Bu anlayışın bir an evvel değişmesi gerekiyor. Darbe sonrasında etkili önlemler alınması gerekiyordu. Biz de Cmuhuriyeti kuran parti olarak hazırız dedik. Ama onlar OHAL uygulamasını tercih ettiler.  OHAL uygulaması Türkiye için son derece yanlıştır. Son derece haksızlık ve hukuksuzluklar da oluyor Türkiye’de. Bunu hep beraber izliyoruz. Bir cadı avı başlatıldı.”

“Hukuksuzluğa karşı çıkacağız”

CHP olarak bu süreçte yaşanabilecek hukuksuzlukları takip etmek üzere genel merkezde komisyon kurduklarını ve bütün illerde bu komisyonları kuracaklarını belirten Emir “Elbette ki bu işin sorumlularının sonuna kadar cezalandırılmalarını bekliyoruz. Bunu yapmak için ne gerekiyorsa sonuna kadar katkı vereceğimizi ifade ettik. Ama bunun ötesinde suçsuzların da, hele hele kendilerine karşı olan diğer toplumsal muhalefet kesimlerinin de aykırı bütün seslerin darbenin arkasına gizlenerek susturulmasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve karşı çıkacağız.  Bugün itibariyle uygulamada görüyoruz ki OHAL’i açık çek gibi kullanıyorlar ve OHAL hukukunun bile ötesinde işler yapıyorlar. Biz CHP olarak bütün bu hukuksuzlukların, haksızlıkların peşindeyiz. Genel merkezimizde komisyon kurduk. Bütün illerde kuruluyor. Malatya’da da kurulacak. Özellikle haksızlığa uğrayan bütün vatandaşlarımızın takipçisi olacağız. Çünkü bütün milletvekillerine her gün yüzlerce telefon geliyor” dedi.

CHP Milletvekili Murat Emir, açıklamasının sonunda provokasyonlar konusunda da uyarıda bulunarak, buradan siyaset üretmeye, rant elde etmek isteyenlere karşı dikkatli olacaklarını ve bu provokasyonlara gelmeyeceklerini vurguladı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Hala muhalefet iktidar eleştirisi peşinde koşmayalım, şu an birlik zamanı, yok iktidar böyle etti, muhalefette biz uyarmıştık vb. lakırdılarla eski gündem oluşturmaya, gözleri başka alanlara çevirmeye çalışmayın. Lideriniz sayın Kılıçdaroğlu gibi davranın: Barış, kardeşlik, ülke bütünlüğü, vatan savunması konularında dış güçlere karşı birlikte samimi duruşunuzu devam ettirin. Bazı şeyleri bazı yerleri kaşımayı artık bırakın, az da olsa samimi olun, bunu yapamıyorsanız samimi olmaya çalışın, bunu da yapamıyorsanız içinizde bir sürü vatansever var, görevlerinizden çekilerek yerlerinizi onlara bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan can (7 yıl önce)
    Makiad'da fetocu araması yapılırken sayın Ağbaba tepki göstermış ve arama ortamında basın açıklaması yapmıştı. Unutmamak gerekir ki süreć içerisinde herkesin kusuru var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah ARGAN (7 yıl önce)Hasan can isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan bey, sizden ricam CHP nin fetöcülere verdiği bütün destekleri açıklamanız. Merakla bekliyorum. Açıklamanız bitince bende diğer partilerin desteklerini açıklayacağım.
    0
    0
    Yanıtla