SON DAKİKA
SON DEPREMLER

167 Bin 936 Araç Kontrol Edildi

0
Güncellendi - 2016-06-21 10:06:16
167 Bin 936 Araç Kontrol Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, 2016 yılının ilk 6 ayında 2 bin 692 motosikletin kontrol edildiği, bunlardan 364'üne ceza kesildiği, 170'inin ise trafikten men edildiği öğrenildi. Aynı dönemde çevreyi rahatsız edecek şekilde ses, müzik ve gürültü çıkaran araçlar üzerinde yapılan denetimlerde ise 453 araca cezai işlem yapıldı.

2016 yılının ilk altı ayında genel denetimlerde ise 167 bin 936 aracın kontrol edildiği, bunlardan bin 197'sinin trafikten men edildiği öğrenildi.

Emniyet müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada;

"Vatandaşlarımızın trafik güvenliğini sağlamak, yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi ve özellikle motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcıları üzerinde trafik bilinci oluşturularak trafik kazaları ve sonucundaki can kayıplarını önlemek amacıyla, Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak denetim faaliyetleri planlanarak etkin, duyarlı ve kesintisiz bir şekilde uygulamaya konulmaktadır.

Özellikle yaz aylarının başlaması ile motosiklet ve motorlu bisikletlerde çevreyi rahatsız eden, aşırı hız yapan, patlak ya da müdahale edilmiş egzozları nedeniyle aşırı gürültü çıkaran araçlara yönelik olarak denetim faaliyetleri daha da artırılmıştır.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında 2020 yılında 2011 yılına göre trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının % 50 oranında azaltılması hedeflenmiştir.

Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yıllık olarak denetim hedefleri belirlenmektedir. 2016 yılı için belirlenen motosiklet ve motorlu bisiklet denetim hedeflerinin ilk 4 aylık sonuçları incelendiğinde;

Malatya il merkezi için belirlenen denetim hedefinin % 113,6 oranında aşıldığı ve hedefe ulaşıldığı anlaşılmıştır.

İdaremiz dahilinde motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi, yaz aylarının gelmesiyle gürültü çıkartan motosikletlerin trafikten men edilerek huzur ve güvenin tesis edilmesi amacıyla belirlenen denetim hedef ve planları çerçevesinde, 24 saat esasına göre motosiklet ve motorlu bisikletler ile modifiye araçlara yönelik denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir. " denildi.

Kaynak : Bülten

Trafik Tablo 1 Trafik Tablo 2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Guvenilir, sertifikali , egitimli sivil kisilere gerekli yetki verilerek onlarin ihbari dogrultusunda giyabi cezai islem uygulanmalidir. Cunku her araci her zaman hic bi kurum kontrol edemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali turan (7 yıl önce)
    Bu araclar canimizdan bezdiriyor. Ellerinize saglik. Ama bu da yetersiz. Sadece Uygulama esnasinda degil her an polis mudahale etmelidir. Duymamazliktan gelmeliler.
    0
    0
    Yanıtla