SON DAKİKA
SON DEPREMLER

167 Bin Öğrenci Karne Aldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:58:49
167 Bin Öğrenci Karne Aldı
A- A+ PAYLAŞ

2011-2012 eğitim ve öğretim yılı tamamlandı. Malatya'da yaklaşık 167 bin öğrenci karnelerini alarak uzun tatile başladı. Uzmanlar, karne notları iyi olmayan öğrenciler için velilerini anlayış göstermeleri yönünde uyardı. 
 
Malatya'da eğitim ve öğretim yılının bitmesi nedeni ile düzenlenen tören Fırat Mahallesi’ndeki Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene katılan Vali Ulvi Saran yaptığı konuşmada, "Eğitim ve öğretim yılı tamamlandı. 
 
Malatya'da öğrencilere karnelerini veren Vali Ulvi Saran, karne ile birlikte kitap hediye etti. 
Karne töreni Fırat Mahallesi’ndeki Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene Vali Ulvi Saran ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da katıldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Saran, “2011-2012 eğitim-öğretim yılının sona geldik. Malatya genelinde yaklaşık 167 bin öğrenci karne alacak. Öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı. Vali Saran karnelerini verdiği öğrencilere kitap hediye etti.
 
Evde Karne Aldılar
 
Malatya’da engelli olmaları nedeniyle okula gidemedikleri için öğretmenleri tarafından evlerinde ders verilen engelli ve ağır hasta öğrencilerin karneleri evlerine götürülerek verildi. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin paydaş olarak yer aldığı ''Eğitim Her Engeli Aşar” projesi kapsamında Malatya’da evlerinde öğretmenleri tarafından ders verilen engellilerin karnelerin evlerine giden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından verildi. Bulut, evlerinde ders gören özürlü ve hasta öğrencilerin karnelerini evlerde ders veren öğretmenlerle birlikte teslim etti. Kas hastası olduğu için okula devam edemeyen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi olan 12 yaşındaki Yasin Kınay’ın evine giden Bulut, burada 2. sınıfı bitirerek, 3. sınıfa geçen öğrenciye karnesi ile birlikte çiçek ve kitap verdi. Öğretmeni Serap Yaylacı ile görüşerek öğrenci hakkında bilgi alan Bulut, evde sınıf odasına çevrilen odada inceleme yaptı. Yasin Kınay, “Çok mutluyum. Derslerim iyi. İnşallah devam edeceğim. Okumayı seviyorum. Polis olmak istiyorum” dedi. Derslerini yapmaktan zorluk çektiğini ifade ederek Kınay, Bulut’tan ders çalışabilmesi için tablet bilgisayar istedi. Bulut ise, talebi yerine getireceğini ifade etti.
 
Öğretmen Serap Yaylacı, normal öğretmenler gibi haftada 6 saat eve gelerek öğrencisine ders verdiğini söyledi. Bulut, özürlü ve ağır hasta öğrencilerin eğitimlerinin evlerinde öğretmenler tarafından verildiğini belirterek, “Biz her türlü imkanı sağlıyoruz. Özürlü öğrencilerimiz eğitimlerini bitirerek, aile ve ev ortamında eğitimlerini vereceğiz. Evlerinde eğitim alan öğrencilerimiz çok çalışkan ve başarılı. İl genelinde evlerinde derslerini yaptırdığımız yaklaşık 20 öğrencimiz bulunmaktadır. Eğitim Her Engeli Aşar projesi kapsamında bu çalışmayı yürütüyoruz. Malatya bu projenin yürütülmesinde en başarılı illerden birisi. Özürlü çocuklarımızı eğitimsiz bırakmayacağız” dedi.
 
Bulut, kısmi felç geçirmesi nedeniyle okula devam edemeyen Ali Nihat Bozatlı İlköğretim Okulu öğrencisi 15 yaşındaki Nurdan Selva Göksal’ı da evinde ziyaret ederek, karnesini verdi. Öğretmeni Yeliz Uyar ile görüşen Bulut, öğrenciye karne ile birlikte çiçek ve kitap hediye etti. Göksal, 4. sınıfı bitirerek, ikinci kademeye geçmeye hak kazandı. Nurdan Selva Göksal, mutlu olduğunu söyleyerek, karnesinin iyi olduğunu kaydetti.
 
Doğanşehir'de Tören
 

Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Söylemez, Doğanşehir Anadolu Lisesi, Doğanşehir Lisesi ve Doğanşehir ilköğretim okullarında öğrencilerin karnelerini verdi.
 
Söylemez, “Bu yıl Doğanşehir ilçesinde 50 okulda 6 bin 100 öğrenci karne alıyor. Başarılı olanlar sevinmesin rehavete kapılmasın, başarısız olanlarda üzülmesin. Yolun sonu değil. Başarısız öğrenci çalışırsa başarıyı yakalayabilir başarılı öğrenci ise rehavete kapılıp sonuncu olabilir. Bilim ve bilgi çağında artık gece gündüz çalışmanızı istiyorum. Artık eğitim sistemimiz 4+4+4 oldu. 12 yıllık kesintisiz eğitime başladınız. Ancak ben size 12 yıllık kesintisiz değil beşikten mezara kadar kesintisiz okumayı tavsiye ediyorum. Elinize geçen her türlü kitabı okuyun” dedi.
 
Karne törenine Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Garnizon Komutanı Gökhan Küçükparlak ile kamu kurum ve kuruluş yöneticileri de katıldılar.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız