SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1680 Kişiye Egzersiz Reçetesi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:15:38
'1680 Kişiye Egzersiz Reçetesi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın Kültür ve Spor Merkezi bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezi, 10 ayda bin 680 kişiye özel egzersiz reçetesi sundu. 

Sağlık Bakanlığınca Türkiye geneline yaygınlaştırılması hedeflenen Sağlıklı Yaşam Merkezi, Malatya’da başarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi, özellikle kadınlara yönelik olarak kilo kontrolü ve daha kaliteli yaşam koşullarını sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Afyonkarahisar’dan sonra pilot uygulama olarak kurulan ilk merkezlerden biri olan Sağlıklı Yaşam Merkezi, doktor, diyetisyen, hemşire ve ebeden oluşan uzman personeliyle hizmet sunuyor.

Görev yapan personelin, Afyonkarahisar’da düzenlenen “Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı kapsamında Uygulamalı Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama Eğitimi” aldıktan sonra hizmete başladığı merkezde; şeker ölçümü, detaylı vücut analizleri, son teknoloji ürünü cihazlarla yapılıyor. Muayene ve tetkiklerden sonra uzman doktor ve diyetisyen tarafından kişiye özel egzersiz reçetesi hazırlanıyor. Kuruluşunun üzerinden geçen 10 ay gibi kısa bir sürede bin 680 kişiye hizmet sunan merkez, eğitim çalışmaları da gerçekleştiriyor. Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde bayanlara yönelik obezite, hijyen, akılcı ilaç kullanımı gibi çeşitli konularda verilen eğitim seminerleri zaman zaman farklı mekanlarda da düzenleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız