SON DAKİKA
SON DEPREMLER

169 Bin Öğrenci Karne Aldı Tatile Girdi

0
Güncellendi - 2017-06-11 02:02:12
169 Bin Öğrenci Karne Aldı Tatile Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya da 2016-2017 eğitim döneminin tamamlanmasıyla birlikte 169 bin 670 öğrenci karne aldı.

Özalper İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile birlikte katıldı. Öğrencilere karnelerini veren Vali yardımcısı Abdulkadir Duran, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün itibariyle 2016-2017 eğitim-öğretim dönemini tamamlamış durumundayız. Hepinizin de malumu olduğu üzere eğitim-öğretim süreci itibariyle çok güzel bir yıl geçirdik. Eğitim-öğretimde çok güzel başarılar elde ettik. Bu da kamuoyunun malumudur. Ben bu noktada bütün Milli Eğitim camiasındaki arkadaşlarımıza, hizmetlisinden en üstündeki müdürüne kadar hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda eğitim-öğretimde geldiğimiz bu başarıyı korumaya çalışacağız. Bununla ilgili projelerimiz var, bu projelerimizi uygulamaya başlayacağız. Ben öğrencilerimizin tatilde, tatillerini yapmasını, eğlenmesini ama bununla birlikte fırsat ve imkan buldukları zaman da biraz kitap okumalarını, kendilerini geliştirmelerini önemsiyorum ve tavsiye ediyorum. İnşallah bir sonraki eğitim-öğretim sezonumuz, bu eğitim-öğretim sezonumuzdan daha güzel ve başarılı olur diye ümit ediyoruz" dedi.

Velilere de çağrıda bulun Duran, "Öğrencilerimizde çok ciddi bir başarı kaydettiğimiz için öncelikle başarılı olan öğrencilere ailelerimizin ödüllendirmesini tavsiye ederim. Ufak tefek kırığı olan öğrencilerimiz varsa onları da hoş görmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin eksikliklerini gidermeleri için kurslarımız olacak. Eksiklikleri o kurslarımızda gidermeleri doğrultusunda gayret içerisine girmelerini tavsiye ediyorum. İnşallah aileler kurslarımıza öğrencilerini gönderirlerse öğrencilerimiz de bu süreç içerisinde o eksikliklerini tamamlamış olurlar. Netice itibariyle çocuklarımız bir kısım noktalarda henüz yaş itibariyle çok küçük olmaları hasebiyle biraz daha ailelerin ilgi ve alakasına mutlaka ihtiyaç duymaktalar. Dolayısıyla aileler bu konuyla ilgilenirlerse biz de memnun oluruz. Ve daha güzel, verimli bir yaz geçirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

169 bin öğrenciye karne

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise Malatya'da 169 bin 670 öğrenci karne aldığın belirterek,”2016-2017 eğitim-öğretim yılı öğrenciler açısından neticeleniyor. 169 bin öğrencimiz okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimiz tatile giriyor. Tatil sürecinde çocuklarımızın oyun oynamaları, kendilerine zaman ayırmaları ve her fırsatta, hemen her gün mutlaka kitap okumaları gerekiyor. Bunu ailelerimiz önemsemeliler" ifadelerine yer verdi. Velilere uyarılarda bulunan Tatlı, "Öğrencilerimizin kırık notları olabilir. Eksikliklerden kaynaklı sonuca yansıyan bir durum. Bu eksikliler, kurslarımız devam ediyor. Kayıtlarımız başladı. Sayın Valimize katkılarından, desteklerinden ve her zaman bizimle birlikte olmasından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah ekip çalışmasıyla önümüzdeki yılın, bu yıldan daha iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim için en önemlisi şu: Öğrenci sağlığı ve güvenliği açısından sorunsuz diyebileceğimiz bir yıl oldu. Bu durum bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda okumaları bizim için çok önemli. Sağlıklı ve güvenli bir yıl olduğu için de ilgililere, emniyet müdürlüğümüze ve herkese çok teşekkür ediyorum. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının sonucunun çocuklarımız için hayırlı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ise gelecekte hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • cafer canbay (6 yıl önce)
    Sorarım AKP Malatya Kurmayları sınıflarda ne arıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ŞEN (6 yıl önce)
    Malatya'nın 2017 yılı TEOG sınavında 81 il sıralamasında ilk on'a girmiş olması övünülecek bir başarıdır. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen her kademeden ilgilileri tebrik ediyorum. Böylesi ve daha büyük başarıların, önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla