SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 Araçla Haşare Mücadelesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:11:27
17 Araçla Haşare Mücadelesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra ilçelerin tamamını kapsayacak şekilde haşere ile mücadele için 13 yeni araç daha aldı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, haşereyle mücadele için yapılan hazırlıklar ve yeni alınan araçlar ile ekipmanlar hakkında bilgi aldı. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi alanında yeni alınan araç ve ekipmanları inceleyen Başkan Çakır, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda da bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarından birinin ilaçlama olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, “Yaklaşık 3 ay içerisinde saha taramasıyla, sahanın ihtiyaçları belirlenerek ihale sürecine çıkıldı ve neticede ihaleyi Esenlik şirketimiz aldı. Esenlik, Büyükşehirden önce Malatya Belediyesi olarak sorumlu olduğumuz şehir merkezinde ilaçlama yapıyordu ancak, büyükşehirle birlikte Malatya’nın 12.300 kilometrekarelik alanı içerisinde bu ilaçlamayı yapacak” dedi.

Başkan Çakır, 3 aylık süre içinde araç gereç yetersizliğinden dolayı zaman zaman aksamaların meydana gelebildiğini belirterek, “Yaşanan aksakları telafi etmek ve biran önce çalışmalara başlamak için yeni ekipler kuruldu. Esenlik şirketimiz de yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırımla araç gereçleri tamamladılar. 13’ü yeni olmak üzere, toplam 17 araç ile her türlü haşereye karşı ilaçlama yapılacak. Diğer ilaçlama makineleri ve 72 personelle birlikte ekiplerimiz tüm sahada çalışacak.

Hem Dünya Sağlık Örgütü’nün hem de Sağlık Bakanlığımızın onaylamış olduğu ilaçlarla Malatya’mızın her tarafı artık Büyükşehir tarafından ilaçlanacak. Belli periyotlarla yapılacak ilaçlamayla inşallah bu alandaki sorunları tamamen çözmüş olacağız. Dolayısıyla bu sahada en iyi hizmeti vermeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Çakır, daha sonra Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’ni de gezerek, buradaki çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgiler aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız