SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"17 Aralık Komplo"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen, ‘17 Aralık Süreci, Ekonomik, Siyasi ve Hukuki Yansımaları’ konulu panelde, bu süreçten sonra halk desteği olması nedeniyle Türkiye’nin çok fazla etkilenmediği dile getirildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi’nin organize ettiği ‘17 Aralık Süreci, Ekonomik, Siyasi ve Hukuki Yansımaları’ konulu panelin açılış konuşmasını MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin yaptı.

MÜSİAD’ın faaliyetleriyle ilgili sine vizyon gösterisinin de yapıldığı panelin açılış konuşmasında 17 Aralık süreci ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Mehmet Balin, “17 Aralık komplosu ve bütün bu çabalar, Türkiye’nin dünyada söz sahibi olmamızı engellemektir. Bu argümanlara biz soğuk bakmıyoruz. Bizim baktığımız şey, resmin büyük kısmına arka planına bakmalıyız. Resmi çizen ressama sesleniyoruz. Diyoruz ki dünyayı çizerken, bizlere emir veremeyeceksiniz. Resimde biz de rol almak istiyoruz. Biz de varız ve mücadelemize devam edeceğiz diyoruz” ifadelerini kullandı.

Balin’in açılış konuşmasından sonra ‘17 Aralık Süreci, Ekonomik, Siyasi ve Hukuki Yansımaları’ konulu panele geçildi.

Paneli Avukat Özcan Çetin yönetti. Çetin, 17 Aralık sürecini ‘kompleks süreç’ olarak tanımlayıp, sürecin ekonomik, hukuki ve siyasi farklı tarafları olduğunu vurguladı.

Panelistlerden Dr. Cemil Ertem de Türkiye’nin çözüm süreci ve demokratik adımlar atmasıyla bundan rahatsız olan özellikle dış güçlerin oyunlarından söz etti. Ertem, 17 Aralık operasyonundan sonra Anadolu halkının hükümete destek verdiğini de söyledi.

Orhan Miroğlu ise çözüm sürecinin önemine temas ederek, “Bir musibet, bin nasihatten iyidir misali hayırlı yanı da olmuştur. Bu süreçler hükümeti rehavete sokmamalıdır. Çözüm süreci konusunda beklentiler hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

Prof. Dr. Osman Can ise şunları söyledi:

“Bazıları, bazı hareketlere girmek suretiyle, özellikle Türkiye’de iktidarı devirmek isterler. Amaç ne, uluslar arası komplike olarak da açıklayabiliriz. Ancak bunun Türkiye’de bir karşılığı yoksa uluslar arasında istenildiği kadar proje yapılsın bu senaryolar çok tutmaz.”

Panele konuşmacı olarak katılımcılara plaket ve tepside kuru kayısı verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız