SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17. Eğitim Şurası Bölge Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

17. Milli Eğitim Şurası Bölge Toplantısı, Kayseri'de başladı. 7 ilden toplam 105 eğitimcinin katıldığı toplantıda, Türk eğitim sistemindeki sorunlar tartışıldı.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 17. Milli Eğitim Şurası Bölge Toplantısı'na; Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden toplam 105 eğitimci katıldı.

Öğretmen Evi Düğün Salonu'nda başlayan ve Vali Yardımcısı Turgay Ergin'in oturum başkanlığını yaptığı bölge toplantısında; "Türk Eğitim Sisteminde Kademeler arası Geçişler Yönlendirme ve Sınav Sistemi ile Küreselleşme ve Avrupa Birliği (AB) Sürecinde Türk Eğitim Sistemi" tartışıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe Kayseri'nin ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmanın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Milli Eğitim'de değişikliğe gidilme zamanının geldiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Necati Can; okul, öğretmen, öğrenci ve eğitim araçlarının eğitimin 4 ana unsuru olduğunu söyledi. 2003 yılından beri ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını Avrupa Birliği (AB) uyum sürecine uygun olarak yenilediklerini ifade eden Can, "Eğitim sisteminde değişikliğe gidilmesi zaruri olarak görülmektedir. Düzenlediğimiz bu toplantıların nihai amacı da Avrupa Birliği'ne uyum sağlamak ve Türk eğitim sistemini en üst düzeye getirmektir" dedi.

Vali Yardımıcısı Turgay Ergin de Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Necati Can'ın konuşmasına ek olarak, çağdaş eğitim sisteminde veli unsurunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Toplantı daha sonra; bölge illerin milli eğitim müdürleri, il çalışmalarındaki komisyonda görev alan üniversite öğretim üyeleri, eğitim öğretimden sorumlu milli eğitim müdür yardımcıları, il komisyonlarındaki komisyon başkanı, yardımcısı ve raportörler, il komisyonlarında çalışan resmi ve özel okul öncesi ilköğretim ve orta öğretim kurumlarının müdürlerinin karşılıklı fikir alış verişiyle devam etti.

17. Milli Eğitim Şurası Bölge Toplantısı, 5 Temmuz'da açıklanacak sonuç bildirgesi ile sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız