SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"17 Eylül Malatya'nın Kurtuluş Günüdür"

0
Güncellendi - 2018-08-15 04:25:54
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Uluslararası Kervansaray Buluşmaları Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri’nin 10’uncusu gerçekleştirilecek. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ulaslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında yapılacak olan kutlamalara dikkat çekerek, “Biz,  aynı zamanda Malatya'nın kurtuluş gününü kutluyoruz” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kervansaray Buluşmaları Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri’nin hazırlıkları devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Uluslararası Kervansaray Buluşmaları’nın Ankara’nın doğusunda gerçekleştirilen en önemli kültürel etkinliklerden biri olduğunu belirterek, “Önümüzde Kervansaray Buluşması var,  Kervansaray Buluşması bizim 10. yılımız. Uluslararası nitelikte bir kültürel etkinliktir. Malatya'da ilk uluslararası nitelikteki ilk ve öncülük eden belediyede, Battalgazi Belediyesi’dir. Kervansaray Buluşmaları’na katılan yazarlar ve gazete manşetlerinde yazdığı şey,  ‘Türkiye'de Ankara’nın doğusunda geniş kapsamlı kültür organizasyonuna tanıklık ettik’ ifadeleriydi. Bu yılda biz, Kervansaray Buluşması’nın 10. yıl dönümünü hep birlikte değerlendireceğiz, kutlayacağız. Biz Kervansaray Buluşmaları’nı 17 Eylül'e almışız. 17 Eylül 1101 Malatya'nın bir daha düşman eline geçmeme günüdür. Onun için Kervansaray Buluşması o güne alınmıştır. Dolayısıyla biz,  aynı zamanda Malatya'nın kurtuluş gününü kutluyoruz. Bir daha düşman eline geçmemek üzere kurtuluş gününü kutluyoruz” diyerek, Kervansaray Buluşmaları’nı her zaman olduğu gibi bu yılda Malatya halkı ile birlikte en güzel şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • cemil (5 yıl önce)
    Bu memlekete Selahattin Gürkan kadar hizmet eden olmuşmudur. Tarihi eserleri ayağa kaldıran tek kişidir. Bunca yapılan hizmete rağmen borcu olmayan tek belediyedir. Katrilyona varan borç batağındaki belediyelere tek bir sözü olmayanlar, Gürkan'ı kelimelerle eleştiriyorsa yazıklar olsun. Malatya'da tek çalışan kişi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Sayın başkan Malatya'yı işgal etmeye kimsenin yüreği yetmemiş. Biliyoruz fuar, festival, hamam restorasyonu, kendi akrabalarının kerpiç evlerini restore etmeyi, müze etmeyi seviyorsun. Malatya halkı bir çok şehrin düşman işgalinden kurtulması için savaşmıştır ve kendi şehtine düşman solmamıştır Sırf bir etkinlik için bir şehrin kurtuluşu günü yapmak çok saçmalıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasanpaşa (5 yıl önce)
    Malatya nın Kurtuluşu değil Malatya nın Türkler tarafından Fethi Danişmen Gümüştegin Gazi 18 Eylül 1102 Çarşamba günü Malatya’ya girdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sükuti Yıldırım (5 yıl önce)Hasanpaşa isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumunuza aynen katılıyorum.Malatya ya düşman girmemişki kurtuluşu olsun.bu tarih Malatya nın Türk'ler tarafından fethi tarihidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    He hayırlı olsun o zaman Sn. Başkan bin yıllık tarihi değiştiren başkan olarak tarihe geçmiştir. Bugün den sonra tüm tarih kitapları değişmeli. Konu traji-komik bir hal almıştır. Malatya ne zaman işgal edildi ki Kurtuluş günü kutlaması yapılacak Tarihi doğru okumak lazım Yeter artık lutfen biraz ciddiyet
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    sayın bakanım haç farizasını yerine getirmek üzere haça gitmiş allah ibadetlerini haçcını kabul etsin güzel ve çalışkan insan yolun bahtın acık olsun.
    0
    0
    Yanıtla