SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 FETÖ Davası Daha Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2018-05-25 22:06:55
17 FETÖ Davası Daha Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ'yle suçlanan 2 eski resmi kurum il müdürü beraat ederken, 'mahrem imam' olmakla suçlanan sanığa 10 yıl hapis cezası verildi.

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında 7 sanık hakkında 10 yıl ile 1 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları verildi, aralarında 2 eski il müdürünün de bulunduğu 10 sanık ise beraat etti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki FETÖ/PDY karar duruşmalarında, “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan Hafize Ç. adlı sanığa 6 yıl 3 ay, Figen A., Nurcihan K. ve Sema Ö.’ye “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan ise 3 sanığa 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Hamza K. adlı sanığa ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte cezayı erteledi.

Mahkeme, diğer davalarda AFAD eski il müdürü Hamza D. ile Aile ve Sosyal Politikalar eski il müdürü Oktay T.'nin yanı sıra Ömer Faruk T., Mehmet P. ve Hüseyin A. hakkında ise beraat kararı verdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında ise tutuklu yargılanan ve örgüt içinde mahrem imam olmakla suçlanan eski öğretmen Mehmet K.’ya , “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan 10 yıl hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı. Mahkeme Heyeti, bir başka davada eski polis memuru Şükrü K.’y a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

1.Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca öğretmenler Turgay S., Mesut T., Sinan K. ve Hacı Mehmet D. ile Bilal Y. hakkında ise beraat kararı verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız