SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 İlde Operasyon, 96 Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ
 
Yozgat ile birlikte 17 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kamu kurumunu dolandırmak, vergi usul kanununa muhalefet ve tehdit suçundan gözaltına alınan 96 kişiden 12'si tutuklandı. 
 
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Terörle Mücadele, Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde faaliyetlerde bulunmak, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kamu kurumunu dolandırmak, vergi usul kanununa muhalefet ve tehdit suçundan Yozgat başta olmak üzere Şanlıurfa, Sivas, Nevşehir, Mersin, Malatya, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Çorum, Ankara, Amasya, Adıyaman ve Adana'da toplam 17 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 96 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan 54'ü alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 24 kişi ise alınan ifadelerinin ardından mevcutlu olarak Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartıldı. Mahkemeye sevk edilen 20 şahıstan 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Operasyon kapsamında 1 adet ruhsatsız uzun namlulu kalaşnikof silah ve silaha ait 2 adet şarjör, 1 adet tüfek, 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, 3 adet 9 mm çapında tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler, 1 adet 9 mm çapında kurusıkı tabir edilen tabanca, 223 adet mermi, çok sayıda müstahsil fatura, beyanname, banka dekontları, belge ve dökümanlar ele geçirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız