SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 İle 1.1 Milyar Euro Destek

A- A+ PAYLAŞ
Ankara aday ve potansiyel aday ülkelerin katılıma yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla Katılım Öncesi Yardım Aracını (IPA) oluşturduğunu bildirdi. IPA'nın Kırsal Kalkınma (IPARD) fonlarının kullanımı için AB Komisyonunun 29 Ağustos 2011 tarih ve C(2011) 6079 sayılı kararı ile yetki devri alındığının belirtildiği açıklamada, böylece, programdaki şartları taşıyan işletme sahipleri ve yatırımcıların IPARD Programı Kırsal Kalkınma desteklerinden faydalanabilecekleri belirtildi. 
 
İlk aşamada 17 ilde ve 3 tedbir için proje teklifleri alınmaya başlandı. IPARD programı kapsamında faydalanıcılara, 874 milyonu Avrupa Birliği katkısı olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon euro destek verilecek. Kullanıcı katkısı ile yaklaşık 2.5 milyar euro'luk yatırım potansiyeli oluşturulacak. 
 
Kalan illerin ve tedbirlerin akreditasyon çalışmaları ile tarım-çevre ve yerel kalkınma stratejilerinin hazırlanması tedbirlerini içeren ikinci aşama çalışmaları ise devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında toplam 42 ildeki projeler desteklenecek. 
 
IPARD Programı desteklerinden faydalanmak isteyen işletmelerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Tarım ve kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) başvurmaları gerekiyor. Projeden ilk aşamada faydalanacak 17 il ise şöyle: 
 
"Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Şanlıurfa, Samsun Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız