SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 Kütüphane İçin Toplu Açılış

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:26:15
17 Kütüphane İçin Toplu Açılış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği koordinatörlüğünde, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde yaptırılan 17 SODES destekli Turgut Özal Kütüphaneleri için, Doğanşehir ilçe merkezinde bulunan Turgut Özal  Kütüphanesi önünde toplu açılış töreni düzenlendi. 

20 Kasım Cuma günü saat 10.30’da Doğanşehir’de düzenlenen Malatya Büyükşehir Belediyesi Turgut Özal Kütüphanelerinin açılış törenine; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Kaymakam Vekili Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri ile kalabalık bir öğrenci ve vatandaş topluluğu katıldı.

Açılış töreni sırasında yapılan konuşmalarda, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, yapılan kütüphanenin memlekete ve Doğanşehir’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Doğanşehir’de hem temel atma, hem de açılış programı düzenlediklerini belirterek, açılışını yapacakları Turgut Özal Kütüphanesi ile temelini atacakları Mezbahane’nin hayırlı olmasını diledi.

Turgut Özal Kütüphanesi adı altında Malatya genelinde SODES destekli 17 Kütüphane yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır,  “Sayın Valimiz bu projeye büyük destek verdiler. Bütün ilçelerimiz ve merkezde toplamda 17 tane kütüphanemizi öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Buradaki kütüphanemizin yerini Doğanşehir Belediye Başkanımız tahsis ettiler. Buranın kontrolünü işletmesini de onlar yapacaklar. Buradaki amacımız, çocuklarımıza farklı ortamda ders çalışma, farklı kaynaklardan yararlanma imkanı sağlamak. Çocuklarımıza ne kadar değer verirsek, geleceğimize o kadar sahip çıkmış oluruz. Kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Buraya destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Malatya genelinde yapılan 17 kütüphaneden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür eden Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise yaptığı konuşmada, “Açılışını yapacağımız kütüphanenin Doğanşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızın en iyi şekilde yararlanması için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Çok güzel bir hizmet. SODES’ten çok güzel hizmetler yapılıyor. Biz devlet olarak bakanlıktan bize gelen ödenekler çerçevesinde 1 veriyoruz, 3 alıyoruz. Artısı olarak fazlasıyla bize dönmüş oluyor. Bu anlamda bu kütüphanenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Turgut Özal Kütüphanesi’nin kurdelesi kesilerek, törene katılanlar tarafından gezildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız