SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''17 Malatyalı Milletvekiliyiz Ama Tek Yumruk Olamadık..''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, mecliste 7'si Malatya'dan, 10'u da başka seçim bölgelerinden seçilmiş toplam 17 Malatyalı milletvekili bulunduğunu, ancak Malatya'nın 7 milletvekilinin dahi biraraya gelememesi yüzünden sorunların çözülemediğini söyledi.

"TEK YUMRUK OLAMADIK.."
Aslanoğlu, Özka Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı. Malatya'nın kayısı ile ilgili sorunlarının halledilememesi, fiyat düşüklüğü nedeniyle yıllık kaybının 150 milyon dolar olduğunu, bunun üreticinin dışında Malatya'daki esnafı ve tüccarı da direkt etkilediğini söyledi.

Malatya'nın, milletvekillerinin biraraya gelip güç oluşturması gibi bir avantajını kullanmada "çok şanssız" olduğunu belirten Aslanoğlu, "Mecliste 7'si Malatya'dan seçilen toplam 17 Malatyalı milletvekili var. Bu 17 arkadaş, tek yumruk olamadık. Tek yumruk olsak dağı devirirdik. Bunun nedenleri var. Güç oluşturmak için önce Malatya'nın 7 milletvekilinin tek yumruk olması lazım. Ama olamıyor. Bunun nedenlerini biliyorsunuz. 2 yılımız kaldı, bu konuda zerrece umudum yok. Biz oraya Malatya'nın sorunlarını halletmeye gittik. Ahmet ve Mehmet olarak çalışmaya değil. Ama maalesef biraraya gelinemedi."dedi.

Kayısının sorunlarının halli, yurt dışına pazarlanması için gerekenin yapılması konusunda girişimleri olacağını, yurt dışında bu konuyla ilgili firmalarla görüşüp Malatya'ya gelmelerini sağlamaya çalışacağını belirten Aslanoğlu, daha sonra Şire Pazarı'na giderek kayısı üreticilerinin ve esnafın sorunlarını dinledi.

PÜTÜRGE'DE..
Öte yandan Aslanoğlu, ziyaret için gittiği Pütürge'de yola beton harcı döken işçileri görünce, hamallık yaptığı yılları hatırlayarak küreği eline alıp bir süre çalıştı.

Pütürge ilçesine giderek buradaki çalışmaları Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın ile birlikte inceleyen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, sokağa beton yol yapan işçilerin harç yaptığını görünce, ceketini çıkartarak küreği eline aldı. Kendisinin de yıllar önce hamallık yaptığını söyleyen Aslanoğlu, Belediye Başkanı Necdet Ayaydın ile birlikte bir süre harcı karıştırdı.

Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Sabancı Holding'in sağladığı çimento katkısıyla yolları betonla kapladıklarını belirterek, vatandaş-belediye işbirliğiyle yolları onardıklarını ifade etti.

FOTOĞRAF: Milletvekili Aslanoğlu (ortadaki), Pütürge Belediye Başkanı Ayaydın (sağ baştaki)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız